Bucuresti

Artă cinematografică pentru liceeni

Artă cinematografică pentru liceeni (14-17 ani) (8 – 12 iulie)

Detalii eveniment

Telefon
0213213022
Social links
Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
224

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 8 iulie 201916:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Ce te învață filmele? Încurajează-ți adolescentul să afle răspunsul la această întrebare și să-și completeze cultura generală cu filme de referință, la Școala de vară „Artă cinematografică pentru liceeni”. Cursul este organizat de Fundația Calea Victoriei, în perioada 8-12 iulie, de la 16.00-18.00. Întâlnirile sunt coordonate de Ileana Bîrsan, cunoscut critic de film și jurnalist.

Cinema-ul poate fi pentru copii şi tineri un instrument de cunoaştere incredibil de complex şi de important atât pentru o privire spre exterior, pentru descoperirea lumii, a oamenilor şi a umanităţii, cât şi pentru o privire înspre interior, pentru chestionarea propriilor păreri, dileme, confuzii, emoţii şi imaginaţii.

Pe parcursul celor cinci întâlniri, adolescenții se familiarizează cu arta cinematografică, află cum se analizează o imagine, descoperă importanța contextului cultural şi istoric, a influenţelor şi reperelor culturale. Împreună cu criticul Ileana Bîrsan și colegii de grupă, identifică şi analizează diferenţele dintre filmele comerciale şi cele de artă.

În același timp, își antrenează abilitatea de a fi atenți la puncte de vedere diferite şi de a-și argumenta punctul de vedere propriu;
Dobândesc încredere în propria părere şi curajul de a-şi confrunta propria viziune cu a celorlalţi.

Își dezvoltă simțul critic și au ocazia să poarte discuții legate de teme precum: echilibrul dintre realitate și imaginaţie, diferenţe sociale, familie, justiţie, adevăr sau prietenie.