Bucuresti

Atelier de dezvoltare personala si creativitate prin arte vizuale

Detalii

Categorie
Cursuri arta/cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
610

Voteaza & Distribuie

Descriere

Începem un nou modul!!! Atelier de dezvoltare personală și creativitate prin arte vizuale

Și tu poți să pictezi! Și tu poți să iubești o culoare! Ce culoare ești? sub îndrumarea Anei Maistru, artist și profesor de educație plasticăÎncepem

Marti 20 ianuarie 2015, ora 18.00
pentru copii între 4 și 7 ani

A picta și a desena sunt probabil primele €œindeletniciri artistice ale copilului din primii ani de viață, copilul arătându-ne ceea ce simte în interiorul și respectiv în exteriorul sau. Hârtia de desen devine o lume fantastică care se naște prin simpla adăugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc poveștile. Iubesc lumina. Și aici nu e vorba de talent. Ci de nevoia de a fi tu însuți.
Dar și de creativitate, imaginație, comunicare a€“ îndeletnicirii stimulate în primul rând prin joacă, dar și de alte abilități pe care copiii și le pot dezvolta prin pictură și desen: percepția vizuală, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, încrederea de sine, atenția la detalii și exprimarea emoțiilor.
Chiar așa cum văd copiii pictura? pleacă de la punct și linie, fac o baie de culoare și se joacă cu lumea formelor. Prin explorare și cu ajutorul tehnicilor de pictură și desen fiecare copil va primi ceea ce își dorește conform structurii sale emoționale, vârstei și gradului de implicare.
Ce ne propunem de la acest modul? Acest nou modul de pictură se va concentra pe o temă unică putere vs slăbiciune/ delicatețe vs forță, pornind de la ideea că fiecare dintre ele reprezintă un moment unic al vieții noastre care merită trăit și dezvoltat așa cum îl înțelegem fiecare dintre noi.

Obiective generale:
Să-și exprime liber și creativ ceea ce simt și văd prin desen și culoare.
Să conștientizeze că fiecare e diferit.
Să evite uniformizarea să devină comunicativi și sociabili.
Să își dezvolte atât comunicarea verbală cât și non verbală să-și întărească stima de sine.
Să-și exerseze observația și să-și dezvolte imaginația prin lucraƒri aplicate.

Să dobândească informații de bază din pictura.
Să descopere cum să își exerseze mai târziu pasiunea și poate chiar talentul.
Să cunoască și să experimenteze desenul și pictura pe diferite suporturi.
Să își dezvolte abilități artistice, socializare într-un dialog autentic și natural.
Obiective artistice:

Să exerseze desenul, ca aspect al raționalității în creația picturală.
Să exerseze culoarea, ca aspect al emoției în arte.
Să descopere noi amestecuri de culori și nuanțe prin lucrul cu paleta de culori.
Să găsească soluții compozitionale în acord cu subiectele propuse.
Și mai simplu spus: să facă ceea ce la place, adică să picteze!
Și cum printre copii se găsesc mereu pasionați de artă în orice chip și sub orice formă, am adăugat și 2 lecții inedite: colaj și modelaj. Iar la final, promitem copiilor o surpriză subacvatică, răcoroasă și albastră despre o lume veselă și jucăușă. Povestea continuă cu pictură pe piatră, lemn, sticlă, mucava, explorarea lumii culorilor și a formelor, dezvoltarea abilităților, vă avertizăm că acesta nu e decât începutul. Modulul își propune să dezvolte baza cunoștiințelor acumulate în modulul I, însă cu accentul pe stimularea expresivității, dezvoltării personale și orientarea în spațiul înconjurător prin intermediul artei.
Când, unde, cum și cât?
Atelierul este structurat în 2 module a câte 6 întâlniri fiecare, 1 ședință pe saptamana.
Durata ședință: 60 minute, în fiecare marți de la 18.00
Grupă maximă de 10 copii.
Preț modul: 290 lei/modul/6 ședințe (ceai și apă plată oferite din partea casei)
*La finalul fiecărui modul, părinții primesc informații despre evoluția copilului și nivelul lui de implicare, precum și setul complet de desenele și lucrări realizate în timpul cursului.
**Copiii vor primi sorțulețe de protecție atunci când vor lucra cu lut, culoare sau apă. Recomandam ținută lejeră și încălțăminte de interior.
Inscrie-te aici: lumealuimomo@gmail.com
detalii: 0723.565.113
Participarea la curs se face doar pe bază de înscriere prealabilă si achitarea unui minim de 50% din contravaloarea atelierului cu cel puțin 3 zile înainte de data de începere, în limita locurilor disponibile.