Bucuresti

Care este originea pariurilor sportive?

Care este originea pariurilor sportive?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
163

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Pariurile sportive au pătruns în viața de zi cu zi a sute de milioane de jucători. Cine oare nu a pariat pe rezultatul unui meci de fotbal sau tenis măcar o dată în viață? Sau cine oare nu a citit biletul zilei fotbal pentru a descoperi cum să plaseze pariuri câștigătoare?

Pariurile sunt aproape la fel de vechi ca lumea. Iată istoria acestui hobby popular. Să vedem de unde provin pariurile sportive și cu cât timp în urmă au început.

Istoria pariurilor sportive

Este dificil de stabilit momentul exact al apariției pariurilor sportive în lume. Însă, unii arheologi speculează că istoria pariurilor sportive se întoarce în preistorie, perioadă în care se crede că bărbații s-au luptat unii cu alții pentru recompense. Singura dovadă a existenței sale provine din Grecia antică.

Originile pariurilor sportive în Grecia antică

În prezent, se știe că grecii erau iubitori de sport și că le plăcea să organizeze competiții extraordinare, cum ar fi Jocurile Olimpice. Aceste competiții, care datează de mai bine de 2000 de ani, au devenit o oportunitate pentru oameni de a paria pe victoria sportivilor preferați.

Istoria pariurilor sportive printre romani

Profitând de moștenirea greacă, romanii au adoptat anumite practici, inclusiv competiții sportive. Cu toate acestea, au dat o nouă față acestor concursuri, oferind un loc deosebit de important pariurilor sportive. În această ordine de idei, romanii au organizat competiții precum curse de mașini, lupte cu animale și, de asemenea, lupte între feline și bărbați condamnați la moarte. Cele mai cunoscute competiții sunt, desigur, luptele între Gladiatori. Romanii au transformat sportul într-o adevărată afacere cu sportivi și animale de luptă, acordând un loc predominant pariurilor sportive.

Istoria pariurilor sportive în epoca modernă


Astăzi, pariurile sportive au câștigat o importanță enormă și în jurul lor s-a dezvoltat o piață mare. Desigur, sosirea internetului în anii 90 a revoluționat lumea pariurilor sportive. De fapt, odată cu internetul, pariurile sportive au putut fi plasate online, ceea ce a dat posibilitatea oricărei persoane care dispunea de un computer și o conexiune la Internet de a paria de acasă, ușor și rapid pe majoritatea competițiilor sportive la nivel mondial.

În plus, oamenii pot urmări acum competiții sportive din casele lor și au acces la multe site-uri de analiză și statistici pentru a testa și câștiga pariuri. Desigur, există și o componentă puternică de marketing, unde se pune accentul pe pariurile sportive, indiferent dacă sunt la televizor, pe Internet, pe panouri publicitare și chiar pe tricourile jucătorilor. Acest tip de publicitate aduce pariorilor speranță și promisiunea unor bani obținuți ușor, ceea ce determină mulți oameni să-și încerce norocul.

Pariori profesioniști


Este dificil de spus când au apărut pariorii profesioniști. Dar este clar faptul că astăzi este posibil să trăim din pariuri sportive, ceea ce probabil nu se întâmpla acum 30 de ani. De fapt, am văzut că apar jucători noi pe Internet. Cei care nu doar pariază pentru plăcere, ci joacă pentru a crea o adevărată afacere și fac din această activitate un loc de muncă cu normă întreagă. Pokerul este un bun exemplu în acest sens. Într-adevăr, înainte de internet, erau foarte puțini jucători profesioniști de poker. Erau doar câțiva, iar aceștia participau la cele mai importante turnee din Las Vegas.
Cu toate acestea, odată cu apariția pokerului online, s-a dovedit că, începând cu anul 2000, sute de jucători profesioniști de poker pot trăi extrem de bine din poker.

Ne aflăm într-un moment din istoria pariurilor sportive în care jocul a ajuns la nivel profesionist, dând șansa unor pariori să se remarce și să câștige sume fabuloase. Este clar că pariurile sportive pot fi foarte profitabile pentru unii jucători. Cu toate acestea, nivelul general al pariorilor este scăzut, deoarece joacă doar din plăcere și nu pentru a câștiga bani. Deși s-ar putea, cu strategia corectă, să se afle printre cei 5% dintre jucătorii care câștigă pariuri sportive pe termen lung. Și dacă la asta se adaugă multă muncă, atunci este posibil să trăiți cu adevărat dim pariuri sportive.

Prin urmare, istoria pariurilor sportive se întoarce cu mult timp în urmă. Sportul și pariurile sportive s-au dezvoltat de-a lungul secolelor până astăzi la un nivel pe care nu ni l-am imaginat niciodată. Niciodată nu au existat atât de multe competiții sportive, pariuri sportive și jucători ca astăzi. Niciodată nu au existat la fel de mulți bani în istoria pariurilor sportive ca acum.

Pariurile sunt atemporale și vor încânta mereu oamenii. Este o piață care nu va pieri niciodată. Acesta este motivul pentru care este foarte interesant să devii parior profesionist în ziua de azi, într-un moment în care încă nu există mulți. A fi precursor într-un domeniu vă va permite întotdeauna să fiți cu un pas înaintea celor care vă urmăresc.