Bucuresti

Ce cadouri de Paste pot primi angajatii de la angajatori si cum se impoziteaza

Ce cadouri de Paste pot primi angajatii de la angajatori si cum se impoziteaza

Detalii

Social links
Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
501

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sarbatorile sunt un prilej bun pentru angajatori de a oferi cadouri angajatilor si pentru ca ne apropiem de perioada sarbatorilor Pascale, iata in ce conditii pot primi cadouri de Paste angajatii.
Pastele va fi sarbatorit in acest an, concomitent cu Pastele catolic si anume pe 16 aprilie. Salariatii vor beneficia de zile libere, 16 si 17 aprilie, respective duminica si luni. Noul cod fiscal incurajeaza firmele care urmeaza practica de a-si stimula angajatii cu astfel de bonusuri, devenind un pic mai flexbili in ceea ce priveste impozitarea. Conditia ca aceste cadouri sa fie neimpozabile este ca suma sa nu depaseasca 150 de lei, indiferent despre ce tip de cadou este vorba, de la tichete pana la cosuri cadou de Paste (sau alte sarbatori legale) etc. Cadourile trebuie sa fie oferite de Craciun, Paste, 1 iunie, 8 martie si pot fi oferite chiar si copiilor angajatilor.
In ceea ce priveste tipul de cadouri primite de angajati, pe aceasta lista se afla fruntase cosurile cadou pentru copii si pachetele cu dulciuri. Cosurile cadou sunt unele dintre cele mai iubite tipuri de cadouri din sfera corporate. Foarte multi angajatori prefer sa ofere cosuri cadou in locul altor tipuri de cadouri. Fie ca este vorba despre cosuri cadou de Paste sau cosuri cadou pentru alte sarbatori, cadoul va fi unul placut de toata lumea.
Cum se impoziteaza cadourile atunci cand este deposit pragul de 150 de lei?
Atunci cand cadourile, indiferent sub ce forma sunt oferite, depasesc suma de 150 de lei vor trebui impozitate la fel ca si venitul salarial. De exemplu, daca un anumit angajat primeste un cadou a carui valoare este de 400 de lei, 150 de lei nu sunt impozitati, iar restul de 250 vor fi impozitati si vor fi stocati in baza de calcul a contributiilor.
Totodata, aceste cadouri pot intari relatiile dintre angajat si angajator, asadar acesta poate fi un pas crucial spre o intarire a relatiilor, sau doar pentru simpla recunostinta pe care patronii o au fata de aportul adus in firma lor.
De, asemenea, cadourile nu pot fi extrem de personale si trebuie sa se mentina o anumita limita in ceea ce priveste alegerea cadourilor. Tocmai de accea, cea mai sigura alegere este un cos cadou, cu alimente, cafea, poate chiar un cos cadou cu fructe sau produse pe care le poate folosi la birou sau in viata de zi cu zi.

https://www.giftidea.ro/

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0732941354