Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce trebuie să știi despre pompa submersibilă

Ce trebuie să știi despre pompa submersibilă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Găsim pompe submersibile în numeroase aplicații, acestea diferă ca putere, forme, dimensiuni, existand soluții potrivite pentru o gamă largă de sectoare. Pompele cu o singură treaptă sunt utilizate în general pentru drenare, pompare generală sau pentru pompare de canalizare. Pompa submersibilă este o pompa apa plasată în apă, de unde și denumirea sa, de pompă submersibilă. Acest tip de pompă are mai multe întrebuințări asupra cărora ne vom opri în cele care urmează.

De ce să folosești o pompă submersibilă?

Asemeni unui incalzitor de aer care asigură confortul termic necesar pentru un spațiu, pompa submersibilă este un utilaj necesar în unele gospodării. Alimentarea locuințelor cu apă curentă nu este accesibilă în unele zone datorită faptului că nu există un sistem de distribuție a apei. În aceste cazuri se impune prezența unei pompe submersibile menite să asigure ridicarea apei dintr-un puț pentru a fi transportată mai apoi spre instalația de apă.

Cum funcționează o pompă submersibilă?
O pompă submersibilă este dotată cu o carcasă și un rotor, motorul sigilat fiind cel care antrenează rotorul să aducă apa din pompă. Forța rotorului împotriva carcasei trimite apa în jurul și în afara pompei, cu ajutorul conductei sau furtunului la suprafață. Aceasta este scufundată în lichidul pe care urmează să îl pompeze. Are un motor închis ermetic și folosește lichidul nu doar pentru a-l trimite la sursă ci și pentru a se răci.

Avantajele și dezavantajele pompei submersibile


O pompă submersibilă prezintă mai multe avantaje majore în raport cu alte tipuri de pompe:

  • Amorsare: nu are nevoie să fi amorsată. Este autoamorsantă deoarece funcționează sub suprafața fluidului pompat.
  • Cavitația. Deoarece sunt complet scufundate, pompele submersibile nu sunt supuse riscului cavitației. Acest lucru poate pune probleme mai ales în cazul pompelor centrifuge și în cazul altor tipuri de pompe volumetrice.
  • Eficiența. Atunci când o pompă este scufundată în apă, există o presiune de fluid pozitivă la intrarea pompei. Aceasta condiție poate spori eficiența datorită unui nivel mai scăzut de energie cerută pentru a deplasa fluidul de-a lungul traseului lichidului pompei.
  • Zgomot. Fiind scufundate, aceste pompe sunt extrem de silențioase în majoritatea din aplicații.
  • Atunci când alegi pompa submersibilă este important să cunoști debitul de apă necesar, în metri cubi pe oră. Trebuie să mai cunoști și înălțimea la care trebuie să fie pompată apa, în bari sau în metri coloană de apă. Pompele submersibile sunt mai populare decât hidrofoarele, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Un hidrofor consumă mai multă energie electrică însă acest lucru nu înseamnă că nu este mai performant.

Pompele sunt mai rezistente la apă. Sunt etanșe, dotate cu garnituri care împiedică ca apa să aibă scurgeri, deci este protejată electric.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro