Bucuresti

Cele 5 avantaje ale tapetului

Cele 5 avantaje ale tapetului

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Apartine de
Concept24
Vizualizari
234

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Originea tapetului trebuie situata in Orientul Indepartat, in casele inaltei aristocratii europene, in special englezii, francezii si germanii, in jurul secolului al XVII-lea. Ca o alternativa la fel de apreciata si costisitoare, la tesaturile si frescele traditionale brodate, odata cu sosirea industrializarii, procesele mecanice ale fabricarii sale au facut ca pretul sa fie mai ieftin si utilizarea sa se extinda la aproape intreaga populatie.

In anii 60, spre exemplu, arta pop a incarcat interiorul caselor cu culori izbitoare si psihedelice. Actualizat si adaptat continuu la noile utilizari si la ultimele tendinte, utilizarea tapetului continua sa fie o resursa perfecta astazi, atunci cand vine vorba de decorarea unei camere de locuit sau a unui spatiu de lucru. Astfel tapetul, revine din ce in ce mai puternic ca o alternativa la pictura clasica pe perete. Datorita tapetului putem crea spatii de diferentiere cu multa personalitate. Noile tehnologii au adus o gama larga de texturi si calitate, un aspect care reprezinta unul dintre avantajele tapetului.

Exista o mare varietate de modele. Unul dintre principalele avantaje este ca tapetul admite nenumarate culori, modele si combinatii. Odata cu noile tehnologii, calitatea imprimarilor a crescut enorm, putand ajunge sa imprime fotografii pe care le alegem pentru a tapeta un perete, asa-numitele fotomurale. Se poate opta pentru o hartie mai neteda spre a fi utilizata in toata camera sau una cu mai multe culori si modele artistice, spre a fi utilizata doar pe un perete.

Este usor de aplicat. Desi poate parea altfel, plasarea tapetului este foarte simpla si oricine o poate face. Spre deosebire de pictura traditionala, cand este nevoie de cel putin doua straturi de glet pentru ca peretele sa fie perfect, cu tapetul lucrurile sunt mai simple, se poate obtine extrem de facil, un perete fara cusur.

Ofera rezistenta. Rezistenta tapetului este intotdeauna superioara celei de vopsea standard. De-a lungul timpului este normal ca vopseaua de pe pereti sa se decoloreze in anumite puncte de lovitura ocazionala.Tapetul este mai rezistent la intemperii si poate dura mult timp.

Este usor de curatat. Spre deosebire de vopsea normala, tapetul poate fi curatat cu usurinta. Marea majoritate a tapetelor poate fi curatata perfect cu un burete usor umezit cu apa calda si putin sapun. Pe langa problema murdariei, un alt avantaj al tapetului este ca permite acoperirea imperfectiunile din perete pe care o vopsea normala nu o poate face. Denivelarile sau gaurile care pot exista vor fi acoperite cu tapetul si vor fi observate cu mult mai putin decat daca peretele este vopsit.