Bucuresti

Concert aniversar "Preludiu 40"

Detalii

Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
595

Voteaza & Distribuie

Descriere

In toamna acestui an, Corul de camera „Preludiu" condus de fondatorul sau, dirijorul Voicu Enachescu, va implini 40 de ani de la infiintare.


Evenimentul va fi marcat printr-un concert aniversar extraordinar sustinut pe scena Ateneului Roman, sambata 3 noiembrie orele 19:00.In decursul timpului renumele sau, ca formatie etalon pentru arta corala romaneasca a fost confirmat in tara si peste hotare, de numeroase turnee de succes sub aceeasi bagheta a maestrului Voicu Enachescu.


De la aparitia sa, „Preludiu" a prezentat peste 2000 de concerte pe marile scene din tara si din strainatate pe parcursul celor peste 80 de turnee efectuate in peste 25 de tari de pe aproape intreg mapamondul. Este de asemenea laureat a mai multor festivaluri internationale.In lunga sa viata renumita formatie corala, a realizat sute de inregistrari, radio si TV, un disc Electrecord si trei C.D.-uri.


Repertoriul corului cuprinde peste 300 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, cantari religioase, colinde, muzica romaneasca, cantece din muzica popoarelor, lucrari din creatia contemporana, lucrari vocal-simfonice.


Anul 2012, a insemnat inca o data confirmarea internationala a Corului de camera „Preludiu": Premiul I la Festivalul de muzica ortodoxa de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordata corului „Preludiu" si premiul de cel mai bun dirijor acordata maestrului Voicu Enachescu la Festivalul Coral International de la Beijing-China.


Ca o recunoastere a activitatii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enachescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural" in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.


Program:


Marti - Vineri 12:00 - 19:00

Sambata - Duminica 16:00 - 19:00

Telefon: 021.315.68.75