Bucuresti

Cum deosebești rapid un produs fake de unul original?

Cum deosebești rapid un produs fake de unul original?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
131

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ești un bărbat interesat de stil, mai mult ca sigur îți dorești să ai în garderobă piese vestimentare și accesorii originale. Din nefericire, pe piață există și magazine care vând produse contrafăcute. Iată cum să le recunoști și cum să te asiguri că nu vei fi înșelat!

Ține cont de preț

Comercianții de falsuri mizează pe dorința oamenilor de a cumpăra produse valoroase la prețuri mici. În general, ofertele lor sunt prea frumoase ca să fie adevărate. Majoritatea oamenilor nu se gândesc la asta și cad în capcană. Din acest motiv, trebuie să acționezi diferit. Pentru început, informează-te cât mai mult cu privire la prețul real al produsului pe care urmează să-l achiziționezi. Chiar și în perioadele de reduceri precum Black Friday, o diferență semnificativă la acesta ar trebui să-ți dea de gândit. Vânzătorii cinstiți nu oferă produse care sunt de câteva ori mai ieftine decât în alte părți, deoarece nu au motiv.

Observă calitatea materialelor

Hainele originale se simt la atingere deoarece sunt alcătuite de obicei din fibre naturale, precum cașmirul sau lâna. Prezența poliesterului și a altor materiale sintetice pot indica faptul că te confrunți cu un fals. Pe lângă asta, e important să ții cont și de detalii. Uită-te, de exemplu, la cusături. Cel mai rapid mod de a determina calitatea unei cămăși este să o întorci pe spate. În cazul în care tighelul nu este drept sau are lăsate fire libere, acesta nu e un semn bun. Ațele tricourilor nu trebuie să iasă la iveală în mod inestetic, iar fermoarele și nasturii de la geci ar trebui să fie mereu perfect funcționale.

Cât despre încălțăminte, pantofii sau tenișii pentru bărbați originali sunt în cele mai multe cazuri alcătuiți din piele naturală. Pe de altă parte, fake-urile sunt create din poliuteran și alte materiale similare, deoarece costurile pentru acestea sunt scăzute.

Verifică logo-ul și etichetele

Chiar dacă logo-ul și denumirea brandului sunt scrise corect, produsul ales de tine poate să fie contrafăcut. Ca să fii sigur că nu greșești, află dacă fontul găsit este cel original și asigură-te că pe desen nu sunt culorile șterse. De asemenea, trebuie să fie prezente și etichetele care dovedesc autenticitatea.

Acordă atenție ambalajului

Firmele cu reputație bună au grijă la ambalajele produselor. Motivul este faptul că vor să-ți ofere sentimentul că ai intrat în posesia unui obiect aparte. Dacă ambalajul tău este al unui produs contrafăcut, acesta va fi slab calitativ și va conține inscripții care se șterg ușor, uneori fiind prezente și greșeli gramaticale. Cutiile simple ar trebui să-ți ridice și ele un semn de întrebare. Producătorii serioși pun mereu pe acestea coduri de bare, simboluri pentru reciclare și informații de contact!

Cumpără doar din magazine de încredere

Deși magazinele oficiale au prețurile ridicate, apelând la acestea vei știi sigur că n-o să întâmpini probleme. Dacă nu-ți permiți produsele direct de la ei, ai ca opțiune și distribuitorii autorizați, care oferă periodic diferite reduceri. Sau fă cumpărăturile în mediul online și caută review-uri despre magazinele pe care le descoperi! Nu cumpăra de la firme neînregistrate fiindcă sunt șanse mari să te alegi cu un produs falsificat și să nu-ți mai vezi banii înapoi.

Alege doar site-urile ce sunt deja de încredere, au vechime pe piață și dețin și sediu fizic. Și aruncă o privire asupra condițiilor de retur pentru a te asigura că sunt respectate toate prevederile legale cu privire la acest proces.

Nimeni nu-și dorește să afle că deține un produs fake când acesta a fost achiziționat cu gândul că e original, dar probabil te întrebi dacă s-ar merita să cumperi replici ieftine, în cunoștință de cauză. Ei bine, aceasta nu este o idee bună deoarece multe dintre ele sunt de calitate inferioară și n-o să reziste în timp. Alege doar produsele originale care se încadrează în bugetul tău și vei reuși să-ți îmbunătățești imaginea și să faci o investiție de durată în garderoba ta!

Sursa foto: pixabay.com/photos/interview-lifestyle-clothing-men-2211354/