Bucuresti

Cum dezinfectăm rechizitele copilului în perioada de pandemie?

Cum dezinfectăm rechizitele copilului în perioada de pandemie?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Începerea noului an școlar se apropie cu pași repezi, chiar dacă vom asista la condiții de participare la cursuri speciale, în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul a promis o serie de măsuri bazate pe siguranța celor mici la ore, însă așa cum deja știm cu toții, pericolul contactării acestui agent patogen reprezintă un scenariu de care fiecare părinte trebuie să țină cont. Dacă micuții vor purta în clasă măști și chiar mănuși, rechizitele acestora sunt expuse în permanență contactului cu suprafețe străine. Așadar, intervine aici o întrebare contextuală: “Cum dezinfectăm rechizitele celui mic, în toată această perioadă tulbure pentru întreaga societate?”

Care sunt rechizitele pe care trebuie să le dezinfectezi?

Absolut toate rechizitele pentru școală (inclusiv ghiozdanul celui mic) trebuie să treacă periodic printr-o dezinfectare amănunțită:


Cum se dezinfectează corect rechizitele școlare?

Este important să porți mănuși de siguranță, de fiecare dacă când dorești să dezinfectezi rechizitele școlare ale celui mic, iar după utilizare, aruncă-le! În cazul în care ai optat pentru mănuși reutilizabile, folosește-le doar pentru a curăța și dezinfecta anumite suprafețe contaminate cu noul coronavirus. Citește cu atenție indicațiile de pe cutia în care se află mănușile respective la data achiziționării. După ce rechizitele au fost dezinfectate, spală-te pe mâini foarte bine.

ATENȚIE: În cazul în care anumite suprafețe ale rechizitelor școlare prezintă urme vizibile de murdărie, acestea trebuie mai întâi curățate foarte bine, pentru ca mai apoi să fie trecute prin pașii dezinfectării.

Îți recomandăm să utilizezi pentru dezinfectarea rechizitelor soluții de uz casnic, pe bază de alcool (un procent de cel puțin 70%), precum și substanțe dezinfectante certificate de EPA (cele acreditate ca fiind eficiente împotriva Covid-19). În cazul în care utilizezi înălbitori, nu îi amesteca niciodată cu un alt produs pentru curățarea suprafețelor din locuință (ex: amoniac).

Centrul European de Control și Prevenire a Bolilor recomandă utilizarea următoarei formule de curățare: soluție pe bază de hipoclorit de sodiu (concentrație 0.1%), cu o pondere de 5:3.5 (5 linguri de hipoclorit de sodiu la 3.5 litri de apă), dar utilizabilă doar după ce suprafețele rechizitelor școlare au fost curățate foarte bine de eventuale murdării.

Cum se dezinfectează corect uniforma școlară?

Dacă în cazul unui coleg de-al celui mic, există suspiciunea că ar putea fi contaminat cu noul coronavirus, dezinfectarea uniformei micuțului tău se va realiza astfel:

  • Poartă mănuși de unică folosință și aruncă-le după ce ai terminat cu dezinfectarea uniformei pentru școală. În cazul în care ai optat pentru mănuși reutilizabile, folosește-le doar pentru a curăța și dezinfecta anumite suprafețe contaminate cu noul coronavirus; Curăță foarte bine mâinile după îndepărtarea mănușilor;
  • Încearcă pe cât de mult posibil să nu scuturi piesele vestimentare ce alcătuiesc uniforma pentru școală, astfel încât să minimizezi riscul ca noul coronavirus să se răspândească în aer;

  • Centrul European de Control și Prevenire a Bolilor recomandă ca produsele textile suspecte să fie spălate la cel mai mare prag termic al mașinii de spălat rufe (preferabil 90° C), apoi uscate foarte bine într-un spațiu deschis; În cazul spălării uniformei la o temperatură de 90°C, se va utiliza detergentul de rufe;

  • Dacă materialele din care este realizată uniforma școlară nu pot suporta spălarea la o temperatură atât de ridicată, aceste hăinuțe pot fi dezinfectate cu ajutorul soluțiilor chimice, precum: cele pe bază de clor, cele pe bază de hipoclorit de sodiu etc

Exista metode simplu de implementat, pentru a dezinfecta atât rechizitele școlare ale copilului tău, cât și uniforma pe care o poartă la ore. Fără doar și poate, acest început de an școlar este unul special, însă fiecare dintre noi poate capabil de a se adapta acestei perioade, de la mic la mare.


Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/objects-bottle-alb-plastic-5324166/