Bucuresti

Cum faci diferenţa între jantele originale şi cele contrafăcute?

Cum faci diferenţa între jantele originale şi cele contrafăcute?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
105

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Piesele, componentele şi accesoriile auto sunt printre cele mai contrafăcute obiecte din lume. Într-o piaţă atât de diversificată, cu oferte pentru toate bugetele şi gusturile, alegerea jantelor pentru maşina ta poate deveni o provocare. Dincolo de raţiunile estetice, criteriul calităţii trebuie să primeze. Jantele asigură contactul dintre anvelope şi angrenajul de direcţie al maşinii, motiv pentru care sunt un element cheie din punct de vedere al siguranţei. Aşadar, trebuie să eviţi produsele contrafăcute, indiferent ce brand ar avea inscripţionat.

Cumpără de la surse de încredere

Jantele originale sunt testate şi au calitate şi rezistenţă garantate, cu un preţ pe măsură. Atunci când cumperi din magazin, primeşti bon şi factură fiscală şi certificat de garanţie, pentru înlocuire în cazul unei defecţiuni din fabrică. Dacă bugetul este principalul criteriu de achiziţie, ai grijă să nu renunţi la principiul calităţii pentru un preţ mai mic. Această aparentă economie se poate transforma într-o pagubă mai mare. Pentru maşina ta Dacia, cel mai înţelept este să cauţi jante de Logan la preţ accesibil în magazine de încredere, cu clienţi mulţumiţi şi certificate de însoţire a mărfii.

Cum distingi un fals de original

Există o întreagă industrie de imitare a produselor de calitate, inclusiv în ceea ce priveşte numele brandurilor inscripţionate. În special în mediul online sunt oferte care vând modele de jante identice cu piesele originale, la preţuri mult mai mici. Cei care consideră că fac o afacere achiziţionând acest tip de chilipir trebuie să fie conştienţi de pericolele la care se expun. Precaritatea materialelor din care sunt confecţionate şi lipsa unor testări adecvate înainte de-a fi lansate pe piaţă transformă jantele contrafăcute în adevărate pericole pe şosea.

Cum se falsifică jantele

Producătorii de componente şi accesorii auto folosesc cele mai noi tehnologii pentru a lansa modele competitive şi de calitate, iar cei de pe piaţa neagră încearcă să ţină pasul. Aşadar, nu te aştepta ca jantele contrafăcute să fie din plastic. Există jante atât de asemănătoare cu originalele, încât cu greu le distingi la prima vedere. În termeni de proiectare şi design, diferenţele sunt aproape inexistente. Problema este că în aceste linii de producţie singurul scop este copierea modelului, fără niciun fel de atenţie cu privire la calitatea sau durabilitatea materialelor utilizate. Ai putea avea norocul să nimereşti o fabrică clandestină de contrafacere cu principii morale, însă care sunt cu adevărat şansele?

La ce să fii atent când cumperi

Producătorii de renume îşi prezintă marfa până în cele mai mici detalii. Când cumperi din magazin, poţi verifica elementele de siguranţă ale produsului, cu sigilii, holograme şi sigle personalizate. Când cumperi de pe internet, e mai riscant. Însă poţi solicita livrarea prin curier cu verificarea pachetului. Când le verifici, pe lângă sigle şi design, fii atent şi la materialul din care sunt confecţionate jantele şi la greutatea lor. Dacă ai găsit modelul original pe site-ul producătorului, acolo vei avea astfel de informaţii cu privire la tipul metalului sau aliajului şi la greutatea individuală. Orice diferenţă trebuie să te pună pe gânduri. Materialul jantei este important, deoarece el conferă rezistenţă produsului. Mai ales în traficul urban, roţile suportă o presiune suplimentară din cauza gropilor, a bordurilor, a liniilor de tramvai sau a altor obstacole peste care trec. Dacă nu rezistă la şocuri, janta se poate rupe şi provoacă stricăciuni mai mari la sistemul de direcţie sau chiar accidente rutiere grave.

Diferenţa dintre jantele originale şi cele contrafăcute nu constă în elemente de design. Cele mai celebre mărci sunt atât de cunoscute încât imitarea lor este la îndemâna multor fabrici asiatice. Problema constă în materialele utilizate pentru confecţionare şi în lipsa testelor de anduranţă şi siguranţă. În timp ce un produs original se livrează însoţit de documente ce atestă autenticitatea şi certifică garanţia, achiziţia la negru a produselor contrafăcute te pune în pericol la fiecare drum.

Sursa foto: pixabay.com/photos/bbs-wheels-mercedes-oldtimer-old-2779026/