Bucuresti

Cum să alegi un suport TV ideal pentru nevoile tale?

Cum să alegi un suport TV ideal pentru nevoile tale?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
264

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă acum câțiva ani suportul de televizor era reprezentat de simplele piciorușe ale acestuia, gusturile utilizatorilor s-au tot modificat până astăzi, când televizorul suspendat a devenit un must al momentului. Avantajele montării acestui aparat direct pe perete sunt multiple, cel mai important fiind reprezentat de posibilitatea de a repoziționa, înclina sau orienta ecranul televizorului în funcție de pretenții sau nevoi, fiind completat de eleganța pe care suportul TV o oferă.

Despre cum alegi un suport de acest tip îți vom spune în rândurile ce urmează.

Suport TV - tipuri

Dacă vorbim despre construcția și ergonomia suporturilor pentru televizoare, acestea pot fi încadrate în trei mari categorii, mai exact:

Suport TV fix

Acest tip de suport este menit să susțină televizorul într-un punct fix pe perete, având în general o formă plată, lăsând o mică distanță între perete și spatele televizorului. Fiind cel mai ușor de instalat dintre toate, suporturile fixe de televizor sunt ideale pentru orice încăpere, atâta timp cât ești sigur că nu vei vrea să schimbi poziția televizorului sau locul canapelei ori pe cea a patului, de unde obișnuiești să-ți vizionezi emisiunile sau serialele preferate.

Suport TV înclinabil

Dacă ai seri în care preferi să te uiți la televizor ba întins, ba rezemat, în poziție de șezut, probabil că acest tip de suport TV este cel mai potrivit pentru tine, pentru că îți va permite să înclini televizorul, așa cum îi spune și numele, la unghiuri de 10-20 de grade, astfel încât experiența ta să nu fie perturbată de eventuale reflexii ale luminii în ecranul TV. Acest tip de suport are o singură axă de rotație, ceea ce îi permite o susținere stabilă în perete, deci riscurile ca acesta să se desprindă sunt minime spre nule.

Suport TV reglabil


Pentru cei mai pretențioși există și modelul de suport TV care permite reorientarea permanentă a televizorului, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Capul rotund cu două grade de libertate, mecanismele duble cu orientare pe o singură axă ori picioarele duble independente fac din acest tip de suport TV unul extrem de versatil, ideal pentru încăperile în care locul din care se urmăresc programele TV se schimbă constant.

Ce dotări ar trebui să aibă un suport TV?

Extraopțiunile pe care ar trebui să le întâlnești pe cel mai bun suport TV pentru nevoile tale ar putea fi următoarele:

Reglarea în adâncime - dotare care va permite împingerea televizorului dinspre și către perete, atunci când unghiurile mari de înclinare pe verticală sau orizontală nu sunt necesare;
Reglarea în înălțime - funcție care va permite ajustarea pe verticală a suportului, ceea ce îl va face adaptabil, în eventualitatea în care ți-ai propus să schimbi mobilierul sau să completezi design-ul unei camere cu noi articole;
Sistemul antifurt - fie că vrei să îți iei măsuri de precauție extra pentru bunurile din imobilul personal, fie că montezi un televizor într-un birou sau un alt tip de spațiu la care au acces persoane diverse, sistemul de protecție va complica mult sarcina de demontare a suportului, ceea ce va descuraja eventualii răufăcători;
Accesorii - chiar dacă pare absurd, anumiți producători de suporturi TV nu includ în pachete și accesoriile necesare la montarea și utilizarea acestora, cum ar putea fi șuruburile, șaibele, diblurile sau separatoarele, așa că alege doar produsele care vin la pachet cu acestea.

La Carrefour poți găsi suport de TV de la 20 de lei, așa că te încurajăm să comanzi unul și să te bucuri de avantajele utilizării unui astfel de accesoriu cât mai curând.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/aspect-camera-carpeta-contemporan-2747901/