Bucuresti

Descopera Centrul vechi al Bucurestiului

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Apartine de
Fundatia Calea Victoriei
Vizualizari
1029

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 31 mai 201411:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Va invitam la o plimbare prin Centrul Vechi pentru a redescoperi atmosfera Bucurestiului din perioada Belle Epoque. Vom readuce la viata aceasta perioada fascinanta si vom discuta, luand drept exemple monumente istorice, despre cum arata lumea hanurilor bucurestene, a bistro-urilor, dar si lumea spirituala, a manastirilor si bisericilor.

Viata sociala este strans legata de schimbarile economice ale vremii. Vom afla povestea strazii Lipscani, cunoscuta mai ales pentru comerciantii care isi vindeau marfurile pe aceasta strada.

Vom dezvalui si povestile cu printi si printese ale Curtii Domnesti. Vlad Tepes este cel care consolideaza cetatea construita la sf. secolului al XIV-lea de Mircea cel Batran si o transforma in Curte Domneasca asemanatoare celei de la Tragoviste. Din acel moment, Curtea Domneasca incepe sa se dezvolte si sa-si consolideze rolul in relatiile politice ale Principatelor. Din ansamblul Curtii Domnesti astazi se mai pot vedea Palatul Voievodal, Biserica Curtii Domnesti (Biserica Buna Vestire), crama, locuinte si gradini.

Vom admira impreuna si vom afla povestile unor monumente istorice si a unor locuri fermecatoare: Hanul lui Manuc, Biserica Sfantul Dumitru de Juramant, Manastirea Stavropoleos, Palatul Postelor (azi Muzeul National de Istorie), Palatul Caru cu Bere, Palatul CEC, Palatul Bancii Nationale a Romaniei, Palatul Bibliotecii Nationale, Hanul cu Tei sau Pasajul Vilacross.

Sursa informatii: www.fundatiacaleavictoriei.ro