Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Despre clasele energetice la produsele electrocasnice

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
821

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Poate că ai auzit de foarte multe ori de acest concept - “clasă energetică” - atunci când prietenii tăi sau colegii de la muncă povesteau despre ultimele electrocasnice cumpărate. Chiar dacă este un lucru simplu de intuit, ducându-ne rapid cu gândul la un consum mai mic de energie electrică, este important să cunoaștem în detaliu ce înseamnă și ce oferă o clasă energetică a unui produs electrocasnic. Despre toate aceste informații utile, pe larg, în rândurile acestui articol:

Ce este clasa energetică la electrocasnice?

Această unitate de măsură nu este altceva decât un coeficient cuprins între A și G, vizând o gamă întreagă de produse electrocasnice, în funcție de consumul de energie pe care îl înregistrează acestea. Produsele electrocasnice încadrate într-o anumită clasă energetică sunt:

  • Combinele frigorifice;
  • Mașinile de spălat vase;
  • Mașinile de spălat rufe;
  • Televizoarele;
  • Lămpile;

În prezent, datorită avansului tehnologic spectaculos, care a permis o eficientizare și mai remarcabilă a consumului de energie pentru anumite produse electrocasnice, au fost adăugate alte 3 clase energetice: A+, A++, A+++. Așadar, în acest moment, consumatorii au la dispoziție 10 clase energetice diferite ale produselor electrocasnice disponibile pe rafturile magazinelor, cu prețuri pe măsura eficiențe oferite.

Ce beneficii oferă clasele energetice superioare?

Clasele de eficiență energetică sunt acordate tuturor produselor electrocasnice vândute în spațiul Uniunii Europene, pentru care există o anumită cerință sau reglementare referitoare la acest tip de etichetare. Etichetele specifice trebuie aplicate la vedere, astfel încât consumatorii să poată avea acces rapid la informația privind consumul de energie al unui produs sau al altuia.

Beneficiile pe care le oferă produsele electrocasnice din clasele energetice superioare le permit consumatorilor să economisească mai mulți bani, printr-un consum mult mai mic de energie, bucurându-se în același timp de aceleași funcții utile ale aparatelor respective. De asemenea, această clasificare a produselor electrocasnice se dorește a fi și o provocare pentru producători, pentru a se concentra pe proiecta doar a anumitor modele, cu impact redus asupra mediului.

Ce înseamna “etichetare energetică”?

De-a lungul ultimelor trei decenii, Comisia Europeană a emis o serie de amendamente cu privire la eficientizarea consumului de energie electrică, pentru aparatele electrocasnice: combine frigorifice, mașini de spălat vase sau rufe, televizoare samd

Acest efort al Comisiei Europene a avut la bază premise deloc favorabile: nivelul uriaș al emisiilor de gaze și impactul acestora asupra mediului înconjurător, creșterea prețurilor energetice în țările din UE etc. Pentru a reglementa o serie de aspecte, privind producția aparatelor electrocasnice SMART și consumul eficient de energie, politicile energetice promovate de Comisia Europeană au fost următoarele:

2006/32/CE - Promovarea eficienței energetice la consumatorul final;
2004/91/CE - Producerea combinată a căldurii și electricității;
2001/77/CE - Promovarea producerii energiei electrice din surse energetice regenerabile;
1996/92/CE - Regulile comune pentru piața internă de electricitate;

Ce informații oferă eticheta energetică?

Eticheta energetică a unui produs electrocasnic reprezintă cel mai simplu mod de informare a consumatorului, în privința consumului de curent electric pe care acesta îl înregistrează, pe un anumit interval de timp.

Așa cum se poate observa și din imaginea de mai sus, o etichetă energetică include toate clasele energetice, de la A la G, plus cele trei clase energetice adăugate recent (A+, A++, A+++). Eticheta este, de asemenea, compusă din culori și săgeți. Acestea reprezintă o alternativă prin care producătorul îi poate transmite cumpărătorului aceeași informație, privind consumul de curent electric al produsului respectiv.

Dacă alegi o combină frigorifică din clasa energetică A++, afla că acesta poate consuma chiar și cu 25% mai puțin curent electric, fata de o combină frigorifică din clasa energetică A; În aceeași ordine de idei, o combină frigorifică din clasa energetică A+++ consumă cu 60% mai puțină energie electrică decât o combină frigorifică din clasa energetică A. Acestea fiind spuse, intră chiar acum pe ideall.ro pentru a descoperi preturi avantajoase la combine frigorifice din cele mai bune clase energetice!

Sursa foto: pexels.com/photo/comfort-control-cooking-data-213162/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro