Bucuresti

Două sesiuni de formare pe drepturile omului pentru liceenii din Sectorul 3

Două sesiuni de formare pe drepturile omului pentru liceenii din Sectorul 3

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
410

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În perioada 2 – 12 noiembrie 2017, Asociația Geo Club a desfășurat activitățile de formare din cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu inclusiv”. Activitățile au implicat elevi din Sectorul 3, aflați în ciclul de învățământ liceal, selectați în urma unui concurs de eseuri anunțat public.

Cele două sesiuni de formare gratuite au avut loc în perioadele 2 – 5 noiembrie și 9 – 12 noiembrie, prilej cu care elevii au dobândit noțiuni cu privire la impactul atitudinilor și comportamentelor negative (rasism, xenofobie, discurs instigator la ură, discriminare, sexism, hărțuire), dar și tehnici și instrumente prin care ar putea reduce și preveni aceste reacții, contribuind astfel la realizarea unei societăți mai bune.

Sesiunile de formare au avut loc într-un cadru nonformal, în Seciu, Boldești-Scăeni, județul Prahova, fiind facilitate de doi formatori cu experiență în domeniul drepturilor omului și incluziunii sociale.

Proiectul „Împreună pentru un mediu inclusiv” este cofinanțat de Primăria Sectorului 3 al Municipiului București prin intermediul programului de finanțare nerambursabilă din fonduri publice acordate de la bugetul Sectorului 3 al Municipiului București