Bucuresti

Dublu concert din cadrul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE: Dan Mitrofan & Răzvan Cojanu

Dublu concert din cadrul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE: Dan Mitrofan & Răzvan Cojanu

Detalii

Social links
Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
549

Voteaza & Distribuie

Descriere

Doi reprezentanți ai noului val al jazzului românesc, Dan Mitrofan și Răzvan Cojanu prezintă în premieră la ARCUB (str. Lipscani 84-90), joi, 11 mai, ora 19:30, cvartetele ce au componență internațională The Comforter și United 4, în cadrul concertului Young Lions: New Romanian Contemporary Jazz.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și face parte din stagiunea de jazz ARTIST IN RESIDENCE, curatoriată de Lucian Ban.

În prima parte a concertului, chitaristul și compozitorul Dan Mitrofan, unul dintre cei mai interesanți muzicieni români de jazz, prezintă publicului ARTIST IN RESIDENCE cvartetul său, The Comforter, despre care acesta declară:„…poate fi vorba de o împăcare a mai multor laturi și etape muzicale personale, de la jazz, pop rock, metal, muzică renascentistă, experimental, alternativ, punk, dark, care mi-au lăsat de-a lungul timpului amprenta lor.”

Dan Mitrofan Quartet
Dan Mitrofan (RO) - chitară, compoziții, lider | Cătălin Milea (RO) – saxofoane | Michael Acker (RO) – bas | Matheus Jardim (BRA) – baterie
Dan Mitrofan are o bogată activitate în muzica underground, în grupuri dintre cele mai diverse stilistic. În 2008 obține premiul I la Festivalul de Jazz de la Sibiu și premiul special pentru compoziție cu grupul Ponton Unit. În 2009 formează Dan Mitrofan Quartet, în diferite componențe: Tavi Scurtu, Michael Acker, Toni Kuhn, Sebastian Spanache, Lucian Nagy, Cătălin Milea, Victor Miclaus, Arthur Balogh, Sacha Bota. Unul din proiectele cele mai recente este „Magnets Duo”, alături de saxofonistul Cătălin Milea, cu care înregistrează discul „Evocative” în 2017.

În cea de-a doua parte, Răzvan Cojanu prezintă pentru prima dată publicului de jazz cvartetul său internațional United 4. Patru muzicieni din țări diferite, care nu au mai colaborat până acum, se întâlnesc la București pentru a cânta muzica lui Răzvan Cojanu, unul dintre cei mai buni contrabasiști ai momentului din jazzul românesc. Ceea ce îi unește este pasiunea pentru sonorități noi înăuntrul limbajului de jazz în secolul XXI. Muzica scrisă pentru formatul clasic al combo-ului de jazz - saxofon, pian, contrabas și baterie – a fost compusă în perioade mai puțin fericite penteu Răzvan, fiecare piesă marcând un moment important din viața compozitorului. O fuziune între jazzul clasic și avangardă, Răzvan Cojanu U4 este debutul unui proiect de care cu siguranță vom mai auzi.

United 4
Răzvan Cojanu (RO) - contrabas, compoziții, lider | Arnau Garoffe (ES) – saxofoane | Mike Roelofs (NL) – pian | Borislav Petrov (BG) – baterie
Răzvan Cojanu este admis în 2003 la secția de Jazz a UNMB, iar în doi ani devine unul dintre cei mai solicitați basiști de jazz din țară, colaborând cu: Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Prezența sa internaţională include: ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Opus Jazz Club Budapesta, Barentsjazz Festival Tromso, My Unique Jazz Festival Berlin, Enter Enea Festival Poznan.


Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/449057885431987/ STAGIUNEA ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi prezentate în premieră pe scena ARCUB. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare - Artist in Residence:

28 mai: KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO
8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)
22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)