Bucuresti

Dusul - elementul cheie dintr-o baie. Alegerea elementului perfect care sa faca diferenta

Dusul – elementul cheie dintr-o baie. Alegerea elementului perfect care sa faca diferenta

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
174

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Inainte de a incepe sa va ganditi la tipul de cabina sau modelul de baterie dus, este important sa aveti in vedere sistemele care incalzesc apa. La momentul amenajarii unei bai, alegerea dusului potrivit va insemna diferenta dintre o baie in care sa te relaxezi, cu jeturi de apa la presiune ridicata, si o scurgere lenta de apa calduta. Dupa lecturarea acestui scurt ghid, veti putea avea in vedere principalele tipuri de dusuri disponibile pe piata.
Acestea difera in functie de caracteristicile imobilului, iar daca nu sunteti dispus sa faceti un upgrade, este posibil sa fiti restrictionati de instalatiile deja existente, eliminand astfel, din start, unele dintre optiuni.

Cele mai populare tipuri de dusuri

Dusurile electrice

Rapid si usor de instalat, dusurile electrice se bazeaza pe o alimentare cu apa rece, dar incalzesc apa la cerere, astfel incat sa beneficiati de apa calda, indiferent de momentul zilei. Aceste modele sunt extrem de economice - pana la 99,7% eficiente din punct de vedere energetic - deoarece apa rece este incalzita instant, fara pierderi.

Dusurile mixte

Dusurile mixte se alimenteaza atata de la sursa de apa calda, cat si de la cea de apa rece. Acest model furnizeaza de regula un flux de apa de debit mare. Dusul functioneaza amestecand apa calda si cea rece in interiorul unitatii, livrand-o apoi prin capul de dus, care poate fi fixat, reglabil sau ca receptor pe o sina ascendenta. Daca este necesar, o pompa poate fi adaugata la un sistem de apa calda cu alimentare cu presiune scazuta, tocmai pentru a creste presiunea apei.

Dusurile cu termostat

Odata ce v-ati stabilit temperatura ideala, dusurile electrice cu termostat vor face ca temperatura apei sa ramana constanta - chiar daca cineva porneste un robinet in alta parte a casei. Deoarece dusurile electrice cu stabilitate la temperatura, acestea asigura un control adecvat al temperaturii pentru majoritatea locuintelor, iar cererea pentru acest tip de dus creste, fiind extrem de utile pentru locuintele in care exista copii sau persoane in varsta.

Dusul ecologic

Dusurile ecologice limiteaza fluxul de apa la un nivel eficient si usor de utilizat, indiferent de sistemul de presiune al locuintei dumneavoastra, mentinand in acelasi timp temperatura selectata. Disponibile atat in variante electrice, cat si in varianta mix, pot genera o economisire de pana la 50% a consumului de apa, in comparatie cu dusurile traditionale.

Indiferent de tipul de instalatie ales, o importanta deosebita o va avea si bateria de dus, atat din punct de vedere al designului, cat si din punct de vedere utilitar. Iata ce puteti alege:

Robinete de dus

Unele robinete de baie au un cap de dus atasat. Aveti posibilitatea sa adaugati un suport pentru a tine capul de dus. Acesta este poate cel mai simplu model de baterie de dus, insa desi poate parea rudimentar, este extrem de eficient pentru baile mici, cat si pentru diverse stabilimente de agrement (spre exemplu pensiuni sau campinguri).

Dusul fix

Acest tip de cap de dus (dupa cum sugereaza si numele) este fixat in tavan sau de perete pe un brat. In general, trandafirul de dus va avea un model de flux (desi unele pot fi reglabile). Pentru versatilitate, puteti sa combinati acest model cu un cap de dus de mana (mobil) si sa comutati dupa bunul plac intre cele doua variante.
Aceste tipuri de dus sunt adeseori asemanate cu cascadele de apa si pot oferi o experienta cu adevarat de lux, in cazul in care sunt asociate cu o presiunea ridicata a jetului de apa.

Capul de dus manevrabil

Dusurile manuale (manevrabile) sunt un mix intre cele doua variante prezentate anterior. Acestea ofera o acoperire si o flexibilitate mai buna decat capetele de dus fixe. Pentru o buna utilizare, acest model vine insotit de un set de sine de culisare pe perete.

Achizitia potrivita pentru confortul tau si a celor dragi

Expertii de la Baterii Lux recomanda alegerea tipului de baterie de dus avand in vedere, in primul rand, dimensiunea baii si designul dorit.
Pentru a alege modelul perfect pentru locuinta dumneavoastra, va invitam sa vizitati magazinul online baterii-lux.ro

Autor