Bucuresti

EUROPAfest 2018 - Bucharest International Jazz Competition

Detalii festival

Telefon
0720316162
Web
www.europafest.ro
Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
2721

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 12 mai 2018 - Sambata 19 mai 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

La 12 ani de la debut, EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti. Prezentand stiluri de jazz diferite, artisti ai noului val si proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul si-a construit o identitate puternica si in peisajul cultural autohton, aducand in salile de concerte un numar ridicat de spectatori.

In 2018 se anunta o editie de anvergura, in Semifinala intrand 17trupe de jazz, intr-o varietate de formule scenice- sextet, quintet, quartet, trio si duo.
Artisti din 12 tari - Azerbaidjan, Belgia, Cuba, Franta, Germania, Iordania, Italia, Letonia, Luxemburg, Spania, SUA si Ungaria, vor prezenta noile tendinte oferind un regal de jazz. Selectia trupelor, realizata de specialisti, a avut la baza atat valoarea artistica, cat si satisfacerea cerintelor publicului.
Mai multe informatii despre artisti se gasesc pe www.bucharestjazz.ro .

In perioada 12 – 19 mai, sub sloganul “100% jazz” evenimentul invita iubitorii de muzica la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare. O saptamana dedicata concertelor, workshopuri-lor si jam sessions animate de artisti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se lupta pe scena pentru castigarea Marelui Premiu. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in scena jazz-ului mondial.

Oricine iubeste jazz-ul sau vrea sa-l descopere este invitat de jmEvents sa vina la EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition. Pe langa spectacole de jazz autentice, pline de buna dispozitie, isi poate alege și o trupa preferata pe care sa o sustină pană in Finala.

Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezinta in perioada 10 – 19 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari. Pe langa Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert – Bucuresti & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes si workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner si Gala EUROPAfest.


Informatii suplimentare si fotografii:
jmEvents.ro | +40 740 75 95 66 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook BIJC: https://www.facebook.com/Bucharest.International.Jazz.Competition
Facebook EUROPAfest: https://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest