Bucuresti

Evenimente Polirom la Gaudeamus

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 9 luni si 2 zile
Vizualizari
1061

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 14 noiembrie 2018 - Duminica 18 noiembrie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Editura Polirom la Gaudeamus 2018

Editura Polirom va participa în perioada 14-18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Noutăți editoriale, lansări de carte, ședințe de autografe, întîlniri cu scriitorii voștri preferați. Click aici pentru a vizualiza programul nostru de evenimente.

Polirom vine și la această nouă ediție Gaudeamus cu o ofertă impresionantă de:
- Literatură română, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom. Mai jos, cîteva rînduri despre volumele care vor fi lansate la standul editurii.

• Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi, roman care o are în prim-plan pe Letiţia Branea, cea mai longevivă eroină a literaturii Gabrielei Adameşteanu, protagonistă, astfel, a unei trilogii (în care au mai apărut Drumul egal al fiecărei zile şi Provizorat), un roman care avansează întrebarea: mai are România un viitor?. Mai multe detalii, aici.

• Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii. Deopotrivă un volum puternic şi tulburător de literatură, care abordează cu umor amărui crizele omului contemporan, şi o ofertă de repertoriu de nerefuzat pentru scenele noastre.” (Răzvan Voncu). Mai multe detalii, aici.
• Alexandru Ecovoiu, Ambitus, povestea unui oraş în care cutumele, ordinea, chiar şi credinţa intră în disoluţie. Un roman care formulează probleme, nu dă răspunsuri şi care îşi provoacă cititorii să găsească unele. Mai multe detalii, aici.

• Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente, o oglindă a realităţii în care trăim, cu bune şi rele, cu adevăruri pe care de multe ori preferăm să le ignorăm, oferindu-i cititorului posibilitatea de a-şi recunoaşte unele dintre cele mai ascunse temeri şi obsesii. Mai multe detalii, aici.

• Dan Lungu, Pîlpîiri, un roman amuzant şi surprinzător, o privire nouă, ludic-epistemologică, asupra satului românesc contemporan. Mai multe detalii, aici.
• Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți, un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus. Mai multe detalii, aici.

• Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost, un roman epistolar, o mostră de istorie contrafactuală, în care autorul reuşeşte să reconstruiască Moldova veacului al XVII-lea, o altă lume, diferită de cea despre care citim în cărţile de istorie, şi totuşi extrem de familiară. Mai multe detalii, aici.

• Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire, un volum care demonstrează că de la Facerea lumii, fiecare nume are în spate o istorie, iar fiecare ființă de pe pămînt are o rădăcină fantastică din care se poate naște, din fantezia unui povestaș inspirat, o nouă poveste. Mai multe detalii, aici.

• Radu Părpăuță, Rămas-bun, o lume în care se rîde, se bea straşnic, se mănîncă pe măsură, dar şi o lume a cotidianului ceauşist, cu zonele sale de absurd, de exotism, de diversitate. Mai multe detalii, aici.

• Mihai Buzea, Jimmy. Purtîndu-ne prin ţară şi prin Europa, scris cu umorul negru caracteristic lui Mihai Buzea, Jimmy este romanul unei iubiri toxice, a cărei împlinire pare să fie mereu după colţ, dar nu e niciodată cu adevărat palpabilă. Mai multe detalii, aici.

• Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte, o poveste captivantă situată în Moldova secolului XVII, care nu va surprinde prin fapte de glorie, ci prin măruntul fapt divers, prin atmosferă şi limbaj, prin obiceiurile, superstiţiile şi peripeţiile personajelor. Mai multe detalii, aici.

• Tudor Ganea, Porci. Jocuri-pasiune pentru adulţi, drone, o nouă religie, porci şi porcari, dictatori şi disidenţi, lupte pe viaţă şi pe moarte – o distopie cu accente etno ce debordează de fantastic şi fantezie. Mai multe detalii, aici.

Carte de nonficțiune, titluri apărute în colecțiile consacrate ale editurii: „Plural”, „Ego-grafii”, „Historia”, „Biblioteca Memoria”, „Seria de autor Andrei Oişteanu”, „Collegium”, „Hexagon” etc.

• Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Istorie, religie şi literatură, ediția a II-a, revăzută, adăugită şi ilustrată. Un omagiu adus sexualităţii (omului), dar şi o încercare de a înţelege delicatele şi misterioasele ei mecanisme şi modul în care ele influenţează (şi sînt la rîndul lor influenţate de) mecanismele sociale, morale şi culturale. Mai multe detalii, aici.

• Adrian Cioroianu (editor), Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie, un volum colectiv care, deşi nu epuizează lista domeniilor care s-ar preta unei analize centenare, acoperă o sferă amplă – de la armată la şcoală, de la arhive istorice la planificare strategică, de la benzi desenate la practica guvernării. Mai multe detalii, aici.

Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan, celebrul compozitor, ghitarist, inginer de sunet, orchestrator, autor şi producător de proiecte muzicale timişorean, autorul cîntecului „Timişoara”, considerat „Imnul Revoluţiei Române” de la Timişoara. Volumul Şapte zile, plus una răspunde la întrebarea „Cum se poate face artă fără compromis?” Simplu: făcînd arta în care crezi. Mai multe detalii, aici.

• Daniel Dăianu, Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?, viziunea autorului asupra crizei financiare şi demersurile la nivel european, precum şi naţional în perioada post-criză. Mai multe detalii, aici.
• Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, un volum care ne arată cît de greu se construiește o democrație și, odată obținută, cît de ușor poate fi pusă în pericol. Mai multe detalii, aici.

• Seria de autor Gheorghe Crăciun, Pulsul prozei, ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun, prefață de Carmen Mușat. „Un volum prin care autorul și-a propus să provoace ideile primite de-a gata, să tulbure apele stătute ale criticii și teoriei prozei, la începutul mileniului trei.” (Carmen Mușat) • Mai multe detalii, aici.

Ediţie îngrijită şi prefaţă de Mircea Anghelescu, Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea, o antologie care îşi propune să prezinte cititorului călătoriile pe care românii le-au făcut, în ţara lor şi în lume, începînd cu primii ani ai secolului al XIX-lea. Mai multe detalii, aici.
• Paul Cernat, Vase comunicante. (Inter)feţe ale avangardei româneşti interbelice, o carte care amendează, nuanțează sau infirmă prejudecăți despre avangardă, despre interbelicul autohton și, în ultimă instanță, despre cultura română. Mai multe detalii, aici.

• Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii. O carte a devenirii, care spune povestea unei fete din Drobeta-Turnu Severin care a reuşit să înţeleagă Bucureştiul şi să-şi creeze o relaţie de acceptare reciprocă cu el.Mai multe detalii, aici.
• „Biblioteca Polirom” – cele mai aşteptate traduceri din literatura universală, cei mai îndrăgiţi scriitori ai lumii, cele mai rîvnite titluri
• A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), ediţie îngrijită şi traducere de Sorina Bălănescu, o parte din cele 4400 de scrisori ale lui Cehov, parte care are în vedere mai degrabă momente din viața literară a autorului, decît detaliile mărunte ale vieții de zi cu zi. Mai multe detalii, aici.

• George Orwell, Cum am împușcat un elefant, o sumă de eseuri literare ce oferă cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei lui George Orwell. Diverse prin substanţă, avînd în fundal un puternic filon autobiografic, ironice şi cuceritoare, eseurile lui Orwell se îmbină ca piesele unui puzzle ce întregeşte imaginea oferită de romanele sale. Traduceri din limba engleză şi note de Mihaela Ghiţă şi Ciprian Şiulea. Mai multe detalii, aici.

• F. Scott Fitzgerald, M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute, texte inedite ale lui F. Scott Fitzgerald, un clasic al literaturii americane care azi este mai citit ca niciodată. Traducere de Dan Croitoru. Mai multe detalii, aici.

• Philip Roth, De ce scriem. Ultimul volum antum al lui Philip Roth, publicat iniţial în prestigioasa colecţie Library of America, cuprinde eseurile, interviurile, reacţiile polemice şi comentariile critice ale marelui autor american, apărute de-a lungul câtorva decenii.Traducere şi note din limba engleză de Radu Pavel Gheo. Mai multe detalii, aici.

• Haruki Murakami și Seiji Ozawa, Pur și simplu despre muzică, operspectivăfascinantăasupranaturiimuzicii.” (Publishers Weekly) • Traducere din limba japoneză şi note de Mihaela Albulescu. Mai multe detalii, aici.

• Rabih Alameddine, Îngerul istoriei, povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare. Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin. Mai multe detalii, aici.

• Yannick Haenel, Apără-ți coroana, Prix Médicis 2017, o punte între cinema şi literatură într-o manieră încîntătoare şi totodată pătrunzătoare. Traducere din limba franceză şi note de Laurenţiu Malomfălean. Mai multe detalii, aici.

• Jón Kalman Stefánsson, Inima omului, ultima parte a trilogiei fiordurilor,începută de romanul Între cer şi pămînt şi continuată cu Tristeţea îngerilor, trilogie care i-a adus autorului său un uriaş succes internaţional. Traducere din limba franceză de Magda Răduță. Mai multe detalii, aici.

• Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării, un roman care vorbeşte despre frica de celălalt, despre absurdul rasismului, despre iubire şi capacitatea de a ne salva sufletele. Traducere din portugheză de Simina Popa. Mai multe detalii, aici.

• Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii, autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut.Zabor sau Psalmii este o fabulă despre puterea cărţilor în faţa morţii.Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu. Mai multe detalii, aici.

• Matthew Weiner, creatorul celebrului serialMad Men, Heather, cu totul. Scris cu mînă sigură, Heather, cu totulilustrează cu o remarcabilă economie de mijloace o realitate contemporană sumbră, concentrată într-o poveste cu puţine personaje şi multă forţă emoţională, al cărei final are o puternică încărcătură simbolică. Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta. Mai multe detalii, aici.
• Tom Perrotta, Doamna Fletcher, autorul bestsellerului internaţional Mici copiişi scenaristul filmului omonim, nominalizat la Premiul Oscar.O meditaţie asupra obsesiilor, aspiraţiilor, spaimelor şi incertitudinilor oamenilor obişnuiţi. O oglindă a Americii contemporane.

Polirom Junior

Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim. Cu ilustraţii de Ecaterina G., o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.


Programul evenimentelor Polirom la Gaudeamus 2018

Editura Polirom va participa în perioada 14-18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%).
Evenimentele dedicate celor mai recente apariţii Polirom –în colecţiile „Seria de autor Gabriela Adameşteanu”, „Seria de autor Andrei Oişteanu”, „Fiction LTD”, „Ego.Proză”, „Biblioteca Memoria”, „Seria de autor Gheorghe Crăciun”, „Ego-grafii”, „Biblioteca Polirom”, „Junior”– vor prilejui la această nouă ediţie Gaudeamus întîlniri cu:
Gabriela Adameşteanu, Mihaela Albulescu, Radu F. Alexandru, Adrian Alui Gheorghe, Cezar Amariei, Mircea Anghelescu, Daniel Apostol, Flavius Ardelean, Şerban Axinte, Lavinia Bălulescu, T.O. Bobe, Mihai Buzea, Paul Cernat, Dan Cristea, Andrei Cornea, Marius Chivu, Adrian Cioroianu, Cosmin Ciotloş, Marius Constantinescu, Dan Croitoru, Mircea Daneliuc, Daniel Dăianu, Alexandru Ecovoiu, Ecaterina G., Tudor Ganea, Viorel Ilişoi, Ion Bogdan Lefter, Nicoleta Lefter, Dan Lungu, Ciprian Măceşaru, Mircea Mihăieş, Angelo Mitchievici, Andrei Mocearov, Carmen Muşat, Ovidiu Nahoi, Dragoş Neacşu, Andrei Oişteanu, Alexandra Olivotto, Horia-Roman Patapievici, Cristian Pantazi, Radu Părpăuţă, Ovidiu Pecican, Dana Pîrvan, Ion Pop, Simina Popa, Adriana Popescu, Cristian Preda, Cristina Ioana Radu, Magda Răduţă, Simona Sora, Vasile Spiridon, Ioan Stanomir, Ilie Stepan, Bogdan Suceavă, Ovidiu Şimonca, Cristian Teodorescu, Tudorel Urian, Titus Vijeu, Daniela Zeca.
Mai jos, găsiţi programul nostru de evenimente. Cu excepţia celor pentru care se precizează alt loc, evenimentele se vor desfăşura la standul Editurii Polirom.
Joi 15 noiembrie
ora 18.00: Paul Cernat,Vase comunicante. (Inter)feţe ale avangardei româneşti interbelice
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Ion Pop
Va modera: Ovidiu Șimonca

Vineri 16 noiembrie

ora 12.00: Daniel Dăianu, Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de autor: Andrei Mocearov, Daniel Apostol
Va modera: Adrian Șerban

ora 17.30: Fiction Ltd. Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de autor: Vasile Spiridon, Ciprian Măceșaru
Va modera: Claudia Fitcoschi

ora 18.00: Ego. Proză. Mihai Buzea, Jimmy
Vor vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu, Paul Cernat
Va modera: Adrian Botez

ora 18.30: Ego. Proză. Radu Părpăuță, Rămas-bun
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Dan Lungu
Va modera: Mihaela Răileanu

Sîmbătă 17 noiembrie

ora 11.30: Biblioteca Memoria. Călători români şi călătoriile lor în secolul al XIX-lea, Ediţie îngrijită şi prefaţă deMircea Anghelescu
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de îngrijitorul ediției: Ioan Stanomir, Cosmin Ciotloș
Va modera: Adrian Șerban

ora 12.00: Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan, Șapte zile, plus una
Lansare de carte & ședință de autografe
Volum apărut cu sprijinul SAI Erste Asset Management S.A.
Vor vorbi, alături de autori: Horia-Roman Patapievici, Dragoș Neacșu
Va modera: George Onofrei

ora 13.00: Seria de autor Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Ediția a II-a revăzută, adăugită și ilustrată
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de autor: Mircea Mihăieș, Angelo Mitchievici
Va modera: Adrian Șerban

ora 12.00: Adrian Cioroianu (editor), Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învățat și ce nu au învățat românii din ultimul secol de istorie
Lansare de carte & ședință de autografe
*Evenimentul va avea loc la standul România Centenar.

ora 14.00: Seria de autor Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi
Lansare de carte & ședință de autografe
Fragmente în lectura actriței Nicoleta Lefter
Vor vorbi, alături de autoare: Carmen Mușat, Șerban Axinte
Va modera: George Onofrei

ora 15.00: Fiction Ltd. Alexandru Ecovoiu, Ambitus
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Tudorel Urian
Va modera: Mihaela Răileanu

ora 15.30: Fiction Ltd. Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Titus Vijeu
Va modera: George Onofrei

ora 16.00: Fiction Ltd. Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Paul Cernat
Va modera: Adrian Botez

ora 16.30: Fiction Ltd. Dan Lungu, Pîlpîiri
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de autor: Simona Sora, Viorel Ilișoi
Va modera: George Onofrei

ora 17.00: Noutăți în Biblioteca Polirom
A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondență I (1879-1890)
F. Scott Fitzgerald, M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute
Vor vorbi: Mircea Mihăieș, Ioan Stanomir, Dan Croitoru
Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

ora 17.30: Noutăți Junior
Flavius Ardelean, Bezna. Povestitorii din conacul von Veltheim
Vor vorbi: Ecaterina G., Flavius Ardelean
Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

ora 18.00: Noutăți în Biblioteca Polirom. Seria Actual
Jón Kalman Stefánsson, Inima omului
Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii
Yannick Haenel, Apără-ți coroana
Rabih Alameddine, Îngerul istoriei
José Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării
Tom Perrotta, Doamna Fletcher
Matthew Weiner, Heather, cu totul
Vor vorbi: Daniela Zeca-Buzura, Magda Răduță,Cristina Ioana Radu,Dana Pîrvan,Simina Popa, Alexandra Olivotto
Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

ora 19.00:Fiction Ltd. Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Ion Bogdan Lefter
Va modera: Mihaela Răileanu

Duminică, 18 noiembrie

• ora 12.00: Seria de autor Gheorghe Crăciun: Pulsul prozei

Vor vorbi: Carmen Mușat, Marius Chivu Va modera: Ovidiu Șimonca

ora 12.30: Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice
Lansare de carte & ședință de autografe
Vor vorbi, alături de autor: Ovidiu Nahoi, Cristian Pantazi
Va modera: Adrian Șerban

ora 13.00: Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii
Vor vorbi, alături de autor: Adriana Popescu, Andrei Cornea, Dan Cristea
Lansare de carte & ședință de autografe
Va modera: George Onofrei

ora 13.30:Noutăți în „Biblioteca Polirom”
George Orwell, Cum am împușcat un elefant
Philip Roth, De ce scriem
Haruki Murakami și Seiji Ozawa, Pur și simplu despre muzică
Vor vorbi: Mihaela Albulescu, Cristian Teodorescu, Marius Chivu,Marius Constantinescu
Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

ora 14.00: Ego-grafii. Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autoare: T.O. Bobe
Va modera: Adrian Botez

ora 14.30: Ego. Proză.Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Viorel Ilișoi
Va modera: Mihaela Răileanu

ora 15.00: Ego. Proză. Tudor Ganea, Porci
Lansare de carte & ședință de autografe
Va vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu
Va modera: Adrian Botez