Bucuresti

Evenimentul național de carieră JobShop la Iasi

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
297

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 22-30 martie a avut loc Evenimentul național de carieră JobShop® organizat de BEST Iași în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Evenimentul a avut în structura sa o gamă largă de activiăți destinate studenților și absolvenților universității tehnice. Prin aceste activități s-au numărat:
Conferința de presă, din data de 22 martie, care s-a desfășurat în sala Hurmuzescu, din cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată. Aceasta a reprezentat deschiderea oficială a evenimentului.

Cariere de succes s-a desfășurat pe data de 24 martie, această activitate a avut ca scop contactul direct dintre studenți și oamenii de succes din cadrul companiilor din Iași. Cei trei invitați din partea companiilor au avut prilejul să dea sfaturi și răspunsuri studenților în ceea ce privește cariera pe care aceștia doresc să o dobândească pe viitor.

Workshop de realizare a CV-ului a avut loc în data de 26 martie, unde studenții participanți au avut ocazia să învețe cum să realizeze un CV astfel încât să aibă un impact pozitiv în ochii angajatorului.

Activitățile susținute de companiile participante s-au desfășurat în decursul ultimelor zile a evenimentului, astfel că studenții au putut participa la: Training Managementul stresului organizational, Prezentare SCC Virtualizare, Prezentare companie SCC, Workshop Bosch, Workshop Interviul de angajare by ArcelorMittal, Prezentare Cloudbase și Prezentarea metodologiei Scrum by Accenture.
De la aceste activități ne-am propus ca studenții să se dezvolte atât personal, cât și profesional, companiile dorind ca prin aceste activități să își prezinte domeniul lor de activitate, să încurajeze creativitatea studenților și dorința lor de a-și atinge obiectivele pentru o viitoare carieră de succes.

Punctul principal al evenimentului l-au reprezentat cele două zile de stand, din data de 29 - 30 martie, care s-au desfășurat în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului. În cadrul acestor două zile studenți au putut sta de vorbă cu 23 de companii. Scopul companiilor a fost transmiterea directă a infrormațiilor către studenți, oferindu-le detalii, sfaturi legate de o viitoare carieră în domeniile lor de desfășurare, cât și ocazii diverse de angajare, internship și stagii de practică.

Evenimentul se desfășoară la nivel național, fiind prezent în marile centre universitare din Iași și Cluj, etapa din Cluj desfășurându-se în perioada 3 - 7 aprilie 2016.
###

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 97 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene.