Bucuresti

FIRMA live @ Club Fabrica - sala Claudiu Petre #findme

Detalii

Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
Club Fabrica
Vizualizari
286

Voteaza & Distribuie

Descriere

În premieră pe scena din club Fabrica, dar și pentru prima oară după ani și ani, trupa FiRMA va interpreta piesele de pe albumul lor de debut ”La Orbire” și va readuce vibrația riff-urilor din anii 2000 în (des)cântecele de pe cel mai recent material discografic ”Descântece - Vol.1” (2014), disponibil online pentru DOWNLOAD GRATUIT.

Intrare:

25 lei in pre-sale

www.eventbook.ro/music/bilete-concert-firma-club-fabrica-4-iunie

30 lei in seara evenimentului, la intrarea in club.

www.facebook.com/TrupaFirma

https://soundcloud.com/

https://www.youtube.com/c/TrupaFirma

https://www.instagram.com/TrupaFirma

------------------------------------

FiRMA, una dintre trupele icon ale rockului alternativ românesc, își făcea apariția în 2001 pe o piață muzicală care abia învăța să se alinieze la standardele internaționale.

✭ Lansat în 2003, 'La Orbire', discul de debut al cărui producător muzical este Rocca, avea să definească poziția trupei printr-un sound alternative rock cu influențe jazz, blues, funk și trip-hop.

✭ Clipurile pieselor 'La Orbire', 'Nimeni' și 'Important ' spărgeau tiparele și puneau în evidență o nuanță cinematografică a viziunii FiRMA, rulând în heavy-rotation pe posturile televiziunilor (ATOMIC TV, MTV, TVR).

✭ 'La Orbire', single-ul care a dat titlul primlului album, ajungea pe locul 1 în topul românesc al MTV-ului după primele 2 săptămâni de difuzare.

✭ FiRMA a fost nominalizată la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” și MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” în 2005.

✭ În 2007, FiRMA revenea în atenția publicului cu ”Exit”, un nou LP, o producție MediaPro Music ce anunța o schimbare a sound-ului, destinat unui public mai larg, ajungând într-o zonă muzicală pop-rock și incluzând piese în limba engleză.

✭ FiRMA devine prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională, intitulată "New Sounds of Europe" și este invitată să participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

✭ Data de 5 iunie 2014 readuce trupa FiRMA în atenția publicului și a presei de specialitate printr-un mult așteptat concert de relansare: „ComeBack Live Special”.

✭ În iulie 2014, FiRMA lansează single-ul ”Două suflete”, dezvăluind o maturitate a compoziției și a sound-ului noului material discografic, anunțată anterior de 'Copiii Cerului'(2012) și 'Puterea'( aprilie 2014).

✭ Pe 16 octombrie 2014, FiRMA rescrie istoria rock-ului alternativ românesc odată cu lansarea celui de-al treilea album: „DESCÂNTECE – Vol. 1”. Albumul este disponibil online și poate fi downloadat gratuit:

https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1

✭ O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie 2014).

✭ Începând cu luna octombrie, FiRMA s-a lansat într-un turneu de promovare a noului album, care a dus trupa în Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța. Periplul ”Descântece Vol.1 - Limited Edition Tour” va continua în 2015 și va prilejui întâlnirea trupei cu publicul din noi colțuri ale țării.

✭Pe 14 februarie, FIRMA a lansat clipul single-ului ”Două Suflete”, un extras de pe cel mai nou album „Descântece – Vol.1”. Videoclipul ”Două Suflete”, regizat chiar de solistul trupei - Daniel ”Rocca” Stoicea, propune o abordare dintr-o perspectiva cinematografică: www.youtube.com/watch?v=GLHXZDORBjQ

Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului. Filmările au avut loc pe platourile Castle Films și în club Control. Înca din primul weekend clipul a fost difuzat in heavy rotation pe HiT Music Channel și Music Channel.

✭ FiRMA a fost invitată să concerteze alături de trupa franceza Rapsodie pe 2 aprilie 2015, în seara de deschidere a festivalului ”Chants, sons sur la scene”, un eveniment organizat de Institutul Francez din București pentru a susține și promova schimburile interculturale.

✭ Pe 6 iulie, FiRMA închidea ediția din 2015 a Festivalului International de Film Transilvania, cu un concert electrizant și deopotrivă emoționant la Casa TIFF ( Cluj).

✭ Sezonul estival i-a surprins „on the road” pe membrii trupei FiRMA, călătorind prin țară spre scenele marilor evenimente naționale precum G-Old Day ( Satu-Mare), PADINA FEST (M-ții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu). Activitatea concertistică a fost completată în această vară de munca în studio, unde FiRMA a lucrat la piesele pentru volumul 2 al albumului ”Descântece”.

✭ Pe 11 septembrie 2015 FiRMA a lansat videoclipul single-ulul ”Prizonieri de război”, un experiment vizual care reunește figuri de o importanță mondială în domeniul politic, artistic, social și spititual, aduse într-un mod artistic la un nivel de comunicare a aceluiași mesaj, potențat de imagini care descriu forța distructivă a omenirii.” O poveste nouă, veche de când lumea...”

✭ În seara de 11 decembrie FiRMA a lăsat descântecele să învăluie mii de oameni aflați în Piața Universității, la Bucharest Christmas Market 2015.

✭ Și vara aceasta, FiRMA va duce descântecele pe scenelor marilor festivaluri naționale și nu numai, primele anunțate fiind SHINE (1 iulie) și Electric Castle 2016 (17 iulie).

✭ Anul 2016 înseamnă pentru FiRMA definitivarea dublului álbum ”Descântece”, prin lansarea celui de-al doilea volum, la care se lucrează intens.

www.facebook.com/TrupaFirma

https://soundcloud.com/

https://www.youtube.com/c/TrupaFirma

Instagram:https://www.instagram.com/TrupaFirma

PRESS:

www.youtube.com/watch?v=l3dCIG8mgF8

www.revistaartesimeserii.ro/concert-firma-sau-confirmare-in-control/

www.cooperativaurbana.ro/firma-descantece-vol-1/

www.control-club.ro/qa-in-control-rocca/

www.acoperisuldesticla.ro/muzica/institutia-muzicala-cinematografica-aka-firma-205/

www.cooperativaurbana.ro/firma-alternativul-va-deveni-mai-devreme-sau-mai-tarziu-mainstream/

http://1music.ro/news/muzica/premii-speciale-si-concerte-in-cadrul-galei-de-decernare-a-premiilor-sunete-2014/

www.maximumrock.ro/recenzii/8996-firma-descantece-vol-i.html

http://veiozaarte.ro/video/rocombinezon/interviu-cu-rocca-si-sorin-erhan-firma.html

Raluca Oana Radu/ PR Manager FIRMA (band)/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

/+ 07 3 519 44 01

Informații adiționale

Data:

04.06.2016

Ora:

21:00

Intrare:

25 / 30 lei

Locatie:

Fabrica Club

Adresa:

11 iunie nr.50


Sursa informatii: www.fabrica-club.ro