Bucuresti

Gazduirea web si numele de domeniu pe intelesul tuturor

Gazduirea web si numele de domeniu pe intelesul tuturor

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
120

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lumea in care traim se afla intr-o schimbare continua, in care totul evolueaza intr-un ritm destul de alert, astfel ca in mod constant ne putem bucura de noi tehnologii si facilitati. Omul modern este mai dependent de tehnologie ca niciodata, iar un foarte bun exemplu in acest sens sunt dispozitivele mobile pe care astazi le utilizam aproape in permananta pentru a comunica, pentru a naviga pe Internet, dar si pentru a face tot soiul de cumparaturi. Mai mult decat atat, foarte multi oameni vad in prezent un potential urias in mediul online, fapt pentru care doresc sa lanseze diverse afaceri in speranta ca vor obtine mult ravnitul succes.

Necesitatile unei afaceri online sunt multiple, astfel ca acestea nu se rezuma strict la serviciile de inregistrare domenii si cele de gazduire web, ci este necesar sa se ia in calcul si o serie de alte aspecte deosebit de importante pentru buna evolutie a unei afaceri online. Astazi insa ne vom opri asupra serviciilor de gazduie web si a celor de inregistrare domenii avand in vedere ca acestea reprezinta un strict indispensabil pentru existenta unui site pe Internet.

Serviciile de gazduire web, respectiv cele de inregistrare domenii se regasesc in prezent intr-un numar foarte mare si le putem obtine foarte simplu de la companii de profil, care de asemenea se regasesc intr-un numar foarte mare. Atat serviciul de inregistrare domenii, cat si cel de gazduire web ne sunt mai mult decat necesare pentru a putea da startul unei afaceri pe Internet. Iata insa cateva lucruri interesante pe care este important sa le stim despre gazduirea web si despre inregistrarea de domenii.

Inregistrarea unui domeniu, un prim pas inspre lansarea unei afaceri pe Internet

Inregistrarea unui nume de domeniu este un serviciu cu o importanta mai aparte am putea spune in sensul ca acesta este cel care ofera practic o identitate unui site online. Un nume de domeniu reprezinta practic o adresa web, pe care utilizatorii o introduc in bara de cautari din cadrul motoarelor de cautare, iar serverul pe care sunt stocate datele site-ului, va pune la dispozitia acestora site-ul in forma in care o stim cu totii. Alegerea unui nume potrivit nu este un lucru usor, avand in vedere ca este necesar sa se respecte cateva reguli pentru a putea face o alegere cat mai inspirata. Un nume de domeniu bun este un nume cat mai scurt, mai reprezentativ, alaturi de o extensie potrivita. Desigur ca nu putem vorbi despre alegeri gresite in ceea ce priveste numele de domeniu, insa putem vorbi despre nume de domeniu care sunt greu de memorat si de scris, lucruri care in general ii frustreaza pe unii utilizatori.

Prin inregistrarea unui nume de domeniu, o afacere online prinde incet contur, pentru ca pe langa gradul calitativ al produselor si serviciilor oferite, un utilizator isi va aduce mai intai aminte de adresa web a unui site. O extensie web reprezinta in fond acea terminatie pe care oregasim dupa fiecare site online (.ro, .com, .biz, etc). Daca deti un site care este destinat exlusiv cetatenilor Romaniei, atunci o extensie .ro reprezinta de departe cea mai potrivita alegere pe care o poti face in acest sens. Daca insa serviciile sunt dedicate si cetatenilor din spatiul international, atunci vei putea opta pentru cele mai comune extensii internationale.

Gazduirea web, momentul in care o afacere online prinde "viata"

Gazduirea web sau web hosting-ul, asa cum mai este denumit in limbajul de specialitate, reprezinta serviciul prin care datele unui site sunt stocate pe serverul unei companii de profil, astfel ca acesta reprezinta punctul din care site-ul afacerii tale exista propriu-zis pe Internet. In momentul in care un utilizator introduce adresa web a site-ului tau, serverul va pune la dispozitia acestuia site-ul in forma in care o stim cu totii.

Gazduirea web se regaseste in general sub forma unor pachete de web hosting, care dispun de un anumit numar de resurse si pe care este necesar sa il alegem cu mare atentie. Un magazin online aflat la inceput de drum nu va avea un trafic organic important, astfel ca un pachet de web hostimng de baza reprezinta o alegere cat se poate de potrivita. Atunci insa cand traficul pe site creste, este absolut esential sa se opteze pentru un pachet de gazduire web mai amplu, care sa contina mai multe resurse. In situatia in care numarul de resurse este insuficient, acest lucru poate determina paginile site-ului sa se incarce greu sau chiar sa faca site-ul complet indisponibil. Asadar, mare atentie la pachetul de web hosting pe care il alegi. In situatia in care nu conosti foarte bine aceste lucruri, este recomandat sa soliciti sfaturi specilistilor din cadrul companiei pentru a carei servicii optezi.

Uptime/downtime

Tot la acest capitol, este esntial sa mentionam faptul ca fiecare server in parte dispune de un uptime, care reprezinta defapt un indice care ne spune cat timp un server este functional/nefunctional. Desi serverele sunt reprezentate de caluclatoare puternice, construite sa functioneze permanant, din cand in cand pot aparea diverse probleme, care necesita ca serverul sa fie oprit pentru ca acestea sa poata fi remediate. Aceasta perioada de nefunctionare, poarta denumirea de downtime. In general, este recomandat sa apelezi la companii care dispun de servere cu un uptime de cel putin 99,9%, ceea ce inseamna doar cateva minute de nefunctionare. Cu cat acest downtime este mai mare, cu atat timpul de nefunctionare a unui server creste, lucru care face ca toate site-urile stocate pe acesta sa fie inaccesibile. Majoritatea companiilor care isi respecta clientii vor avea o statistica cu privire la uptime-ul si down time-ul serverelor proprii.

Cat de mult influenteaza gazduirea web si inregistrarea numelui de domeniu, succesul unei afaceri online?

Succesul in online ste un lucru care depinde de foarte multi factori, astfel ca este destul de dificil sa spunem cu exactitate masura in care aceste servicii pot influenta succesul in online. Un lucru insa este cert si anume faptul ca acestea pot avea un impact destul de mare asupra modului in care evolueaza o afacere online. Mai mult decat atat, trebuie tinut cont de faptul ca fara existenta in prealabil a acestor servicii, un site nu poate exista pe Internet, astfel ca ele au o importanta de incontestat. Succesul unei afaceri online este influentat in mare parte de deciziile pe care le luam in ceea ce priveste promovarea, serviciile de baza necesare unei bune functionari a site-ului, dar intr-o oarecare masura, putem vorbi si despre noroc.

Sursa foto: itl.cat/pngfile/big/166-1666307_home-air-conditioning-market-to-witness-a-profound.jpg