Bucuresti

Grupul Scolar Dimitrie Gusti

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 5, Strada Vulcan Samuil, nr. 8
Telefon
0214562051
Fax
0214562051
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
2047

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Grupul Scolar Dimitrie Gusti Bucuresti

Tramvai: 32: Sebastian.

Liceul Tehnologic "Dimitrie Gusti" are o vechime mai mare de un secol, fiind infiintat - ca scoala de ucenici in 1904 sub numele de Scoala de ucenici "Ghencea". Mai tarziu, prin anii '50 se transforma in scoala profesionala "Vulcan", pregatind elevi pentru meserii sau specializari ale domeniului mecanic, constructiilor de masini. In anii '60 cand s-au format primele licee industriale, scoala profesionala "Vulcan" a devenit Liceul Industrial nr. 3, avand in componenta pe langa forma de învatamant profesional si liceul industrial. Incepand cu anii '80, scoala parcurge din nou o perioada de transformare diversificandu-si profilurile prin adaugarea unor noi forme de invatamant ca liceul seral, liceul cu frecventa redusa si scoala de maistri.
In 1995, la initiativa Inspectoratului Scolar la Municipiului Bucuresti a fost schimbata denumirea institutiei in Grupul Scolar Industrial "Dimitrie Gusti".
Din data de 2.02.2011 LICEUL TEHNOLOGIC DIMITRIE GUSTI functioneaza in noul sediu din strada Samuil Vulcan nr. 8, pentru a-si desfasura activitatea într-o cladire noua, dotata cu mijloace moderne de invatamant.


Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat