Bucuresti

În ce țări a mai circulat mașina second hand pe care urmează să o cumpărați? Aflați comandând un raport VIN cu istoricul vehiculului

În ce țări a mai circulat mașina second hand pe care urmează să o cumpărați? Aflați comandând un raport VIN cu istoricul vehiculului

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
310

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai mari temeri ale unui șofer care decide să cumpere o mașină second hand sunt legate de lipsa de control asupra informațiilor care sunt comunicate de vânzător/ dealer auto sau sunt publicate în anunțul de vânzare de pe Internet. De multe ori, gardul este vopsit frumos, iar înauntru ne așteaptă leopardul.

Am centralizat cele mai frecvente întrebări la care dorim răspunsuri cinstite înainte de a achiziționa o mașină de ocazie:
- în ce țări a mai circulat mașina second hand
- sunt reali kilometri afișati pe bord sau s-a umblat la kilometraj
- câți proprietari a avut mașina
- pentru ce a fost utilizată până la vânzare
- a fost implicată în accidente
- dacă da, ce tip de daună a suferit autoturismul de ocazie – totală sau parțială
- au fost efectuate la timp toate inspecțiile tehnice și reviziile anuale
- sunt în regulă actele sau este o mașină furată
- ce reparații au fost efectuate și ce piese au fost schimbate?

Am deschis lista de întrebări cu țările în care a fost înmatriculat autovehiculul anterior pentru că uneori este greu de aflat istoricul mașinii din alte țări. De exemplu, este mai greu să aflăm istoricul din Statele Unite. Site-ul verificareavin.ro răspunde întrebărilor de mai sus generând un raport complex cu istoricul mașinii second hand care vă interesează.

În plus, dacă autoturismul a circulat în SUA va genera un raport adițional din sistemul național american de informații privind titlul autovehiculelor (NMVTIS), un sistem electronic care cuprinde date despre autovehiculele înregistrate în Statele Unite. Raportul auto NMTVIS este conceput ca o sursă sigură de informații despre istoricul și înregistrările autovehiculelor, dar nu conține detalii privind istoricul de reparații. Toate statele, companiile de asigurări, depozitele de fier vechi și punctele de recuperare sunt obligate prin legea federală să trimită informații la NMVTIS.

Pentru a genera aceste rapoarte trebuie să știți seria de șasiu a mașinii – numită și numărul VIN (Vehicle Identification Number). O puteți cere vânzătorului auto sau o putetți copia din anunțurile online. Seria de caroserie poate fi imprimată pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau situată sub parbriz.

Nu stați pe gânduri, comandați un raport VIN pentru a cunoaște istoricul mașinii de ocazie.