Bucuresti

Incep inscrierile in proiectul european DIGIPUB

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Descriere

Încep înscrierile în proiectul european DIGIPUB
- practică plătită pentru studenți în domeniul editorial
și consiliere în carieră -

Studenții și masteranzii interesați de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România și de orientare și consiliere în carieră, având ca scop facilitarea tranziției de la studiile universitare la viața activă pentru 160 de studenți și masteranzi ai instituțiilor de învățământ superior din regiunea București-Ilfov.

“Competențe digitale pentru piața editorială în era publicațiilor electronice” – DIGIPUB,ID 156046, este un proiect implementat de Asociația Editorilor din România alături de Universitatea din București și Diastasi Training and Consulting Services.

Proiectul, implementat între iulie și decembrie 2015, beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”.
Informații complete despre proiect și înscriere pot fi găsite pe site-ul www.digipub.ro.
Stagiile de practică plătite se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai mari edituri din România. Fiecare participant care finalizează stagiul de practică va primi o subvenție în valoare de 10 lei/oră, iar cei mai implicați și motivați 25 dintre studenți vor avea ocazia de a desfășura o vizită de studiu în Grecia la finalul stagiului de practică.

Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și dezvolta aptitudinile de muncă prin însușirea de noțiuni și competențe practice din mediul editorial, cum ar fi: procesul general de lucru, principii și etape ale editării unei cărți (redactare, corectură, tehnoredactare, etc.), drepturi de autor, marketing și PR.

De asemenea, pentru studenții implicați în proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere profesională de grup și 160 de sesiuni de consiliere individuală.

-----

Beneficiarul proiectului:

Asociația Editorilor din România este una dintre cele mai importante asociații profesionale ale editorilor din țară, având reprezentativitate la nivel național. AER reunește editori din toate domeniile de interes cultural, în prezent având 58 de membri și 2 membri afiliați în toată țara. În 2010 fondează, împreună cu Uniunea Editorilor din România, Federația Editorilor din România, afiliată un an mai târziu la Federația Editorilor din Europa. AER are experiență în derularea de proiecte cu finanțare europeană.

Parteneri:

Universitatea din București este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România, cu 150 de ani de existență și un solid prestigiu naţional şi internaţional. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români și străini o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, Universitatea din București se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către MECTS în 2011. Universitatea București a fost și este implicată, în calitate de solicitant sau partener, în numeroase proiecte cu finanțare POSDRU.

Diastasi Training and Consulting Services este o companie din Grecia cu experiență vastă în consilierea și orientarea în carieră inclusiv a studenților, fiind una dintre companiile cele mai prestigioase din țara de origine. Având drept beneficiari întreprinderi, instituții și organizații specializate în proiecte europene, Diastasi a implementat, de-a lungul timpului, numeroase studii de evaluare a nevoilor educaționale.