Bucuresti

IRAF International Romani Art Festival

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
897

Voteaza & Distribuie

Descriere

International Romani Art Festival IRAF 06

roma, balkan and world music. art and human philosophy.

7 -10 iunie Bucuresti

http://www.iraf.ro

Unul dintre cele mai mari si mai complexe festivaluri de arta roma din lume, imbinand in cele 4 zile ale sale reprezentanti ai tuturor formelor artistice si de mestesug (de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, pana la moda, reprezentatii stradale, dezbateri si activitati in cadrul penitenciarului), International Romani Art Festival da voce diversitatii culturale, adunand anual mii de oameni sa celebreze cultura roma si extensiile sale moderne. Deja cu cinci editii incheiate si o a sasea in lucru, IRAF a adus de-a lungul anilor peste 800 de artisti si artizani romi sau de inspiratie roma din intreaga lume. Boban Markovic, Balkan Beat Box, Paco Peña Flamenco Company, Mitsoura, Taraf de Haidouks, Dubioza Kolektiv, DJ Click, KAL, Dunkelbunt, Nadara, Antwerp Gypsy Ska Orkestra, Gyipsy Hill, Marius Mihalache, Ovidiu Lipan Tandarica, Rona Hartner - sunt doar cateva exemple. Flamenco, jazz, rock, punk, hip-hop, electro, alternative, oriental, traditional, toate adunate sub trei elemnte cheie: cultura roma, minti si suflete deschise.

15 tari, 87 de concerte si reprezentatii de dans, 17 expozitii de fotografie si pictura, 11 reprezentatii de teatru, 24 de productii de film prezentate, 22 de spectacole de foc si circ modern, 4 reprezentatii artistice in interiorul penitenciarului in fata unui public de peste 1000 de detinuti, 12 workshopuri, 25 de zile gazduind targul mestesugarilor romi, peste 20 de actiuni de informare organizate si mii de materiale informative si de constientizare distribuite gratuit, aproximativ 250 de voluntari, mai mult de 100 de institutii guvernamentale si non-guvernamentale implicate si sprijinul a peste 100 de canale media atat din tara cat si de afara se adauga la bilantul IRAF in cele 5 editii desfasurate pana acum.

Organizat 4 editii la Timisoara si una la Cluj-Napoca, IRAF este acel eveniment care a introdus in tara prin impactul sau major fenomenul artistic roma/balkan, aducand pentru prima data in Romania multi artisti ai genului de renume mondial si contribuind la promovarea acestui gen la un nivel de inalta clasa. De la socul cultural al primei editii, printr-un efort sustinut de a mentine standardele calitative ridicate ale festivalului, IRAF s-a transformat treptat dintr-un eveniment intr-o miscare, dezvoltandu-se totodata ca si un punct central de intalnire si expresie in lumea culturii rome la nivel global.

Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 30 de activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor. Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata publicului lucrari, reprezentatii, initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.

Lulo Reinhardt pentru prima oara in RomaniaStranepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt concerteaza in cadrul celei de a VI –a editii International Romani Art Festival

Lulo Reinhardt este o aparitie muzicala de prim rang, distingandu-se prin autenticitatea si identitatea sa bine conturata. Criticii si fanii subscriu ca nu doar descendenta artistului- stranepot al faimosului Django Reinhardt, il apropie pe acesta de legenda muzicala, ci si propriul sau geniu artistic si iscusinta sa in a transmite acest talent unic cu o usurinta aparent lipsita de efort.

Fidel traditiei familiei, Lulo si-a dedicat intrega viata muzicii. La varsta de 5 ani tatal sau Bawo ii pune pentru prima data in mana chitara. Nu avea nici 12 ani cand deja canta alaturi de verii sai in sextetul din Koblenz Mike Reinhardt. In timp, artistul isi extinde orizonturile, avantandu-se in muzica altor culturi si dezvoltandu-si un stil propriu, la fel de iubit de publicul sau. Astazi, proiectul Lulo Reinhardt exploreaza in prestatiile sale o fuziune de stiluri, incluzand flamenco, jazz brazilian si latin. Pastrand marca sa personala, muzica Lulo Reinhardt onoreaza insa mereu influentele radacinilor sale rome.This is a friendship of a beautiful begining!