Bucuresti

Maitreyi

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
2065

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 15 feb. 201620:00Palatul National Al Copiilor Bucuresti (Teatrul Tineretului)

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe 15 februarie, “Maitreyi” – tulburatoare poveste de dragoste a lui Mircea Eliade, pusa in scena de Chris Simion, te asteapta cu o distributie remarcabila! Vino sa ii aplauzi pe Maia Morgenstern, Ailyin Cadar, Vlad Zamfirescu, Doru Ana si Anca Sigartau intr-un spectacol rafinat, invaluit de misterul lumii orientale si strabatut de fiorii unei iubiri ce a fermecat generatii intregi.
Bilete pentru spectacolele gazduite de Palatul National al Copiilor se gasesc la casa de bilete Startickets de la Palatul National al Copiilor si online pe startickets.ro, blt.ro si bilete.ro.


Maitreyi, pentru prima data pe scena teatrului romanesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade
Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie". A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi" este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi" dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare" ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul ,,Maitreyi" de Mircea Eliade, cu interventii din ,,Dragostea nu moare" de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenică acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?