Bucuresti

Marii chiriași de birouri care au semnat contracte în 2017

Marii chiriași de birouri care au semnat contracte în 2017

Detalii

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
313

Voteaza & Distribuie

Descriere

Companiile de IT&C și centrele de cercetare dezvoltare au fost cele care au închiriat și pre-închiriat cele mai mari suprafețe de birouri în 2017, în București. În primele șase luni s-au închiriat în total circa 183.000 mp spații de birouri.

Printre marile companii internaționale care au ales spații noi de birouri, toate în clădiri ultramoderne, aflate în construcție sau în curs de livrare, se numără IBM, Harman, Huawei, Wipro, Genpact și Microsoft.

Suprafețele noi închiriate de acestea variază ca mărime între 3.250 mp și 12.000 mp.

”Harman a ales prin intermediul ESOP un spațiu de 7.700 de mp în Metroffice, cea mai nouă clădire construită și livrată în 2017 de Immofinanz, devenind principalul chiriaș al clădirii A.

Un alt client din zona IT a închiriat prin ESOP o suprafață de 500 de mp care reprezintă 29% dintr-o clădire de tip boutique, cu o suprafață închiriabilă totală de 1.730 mp, finalizată în 2017, fiind primul client care a ales această clădire situată pe Calea Dorobanților.
De asemenea, EGT a ales prin ESOP o clădire cu 2.000 mp închiriabili, construită în 2011, situată în zona Floreasca, pe care a închiriat-o integral”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Alte clădiri mari alese de companii internaționale ca sedii viitoare sunt Globalworth, GW Tower, The Bridge și Timpuri Noi Square.

„Estimăm că noile clădiri de birouri ce vor fi livrate în 2017-2020, fie că este vorba de parcuri de afaceri de dimensiuni mari, ce depășesc fiecare în parte 50.000 mp, fie că este vorba de clădiri de birouri de tip boutique cu suprafețe de 1.500 – 7.000 mp, construite în zonele ultracentrale ale Capitalei vor atrage companiile din sectoarele dinamice ale economiei românești: firmele de IT&C, centrele de cercetare-dezvoltare, cele din segmentul financiar-bancar, energetic, BPO, shared-services, automotive”, completează Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
www.esop.ro