Bucuresti

Memorie si multiculturalitate - Edward Hirsch

Memorie si multiculturalitate - Edward Hirsch

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
761

Voteaza & Distribuie

Descriere

Edward Hirsch - invitat special al dezbaterii „Memorie și multiculturalitate" Luni, 29 septembrie, ora 18.30, revista Observator Cultural vă invită la o dezbatere pe tema „Memorie și multiculturalitate" al cărei invitat special este scriitorul american Edward Hirsch. Discuția va fi moderată de Carmen Muşat iar cu acest prilej va fi prezentat volumul bilingv Foc nocturn/ Nocturnal Fire. Poeme alese, apărut la Editura Scrisul Românesc, cu o prefaţă de Norman Manea şi traduceri de Răzvan Hotăranu.
Edward Hirsch este prezent în România cu ocazia celei de-a doua ediție a FILIT-ului Iași, care se desfășoară în perioada 1-5 octombrie. Hirsh este unul dintre cei mai renumiţi poeţi ai generaţiei sale. A primit prestigioase premii americane şi internaţionale: Premiul Roma al Academiei Americane din Roma, Medalia Prezidenţială de Onoare Pablo Neruda, Premiul Academiei Americane de Artă şi Litere.
Edward Hirsch s-a născut la 20 ianuarie 1950 în Chicago. Bursier al prestigioaselor fundaţii Guggenheim şi MacArthur, a publicat nouă volume de poezie şi cinci de critică literară. Cartea sa, How to Read a Poem and Fall in Love with Poetry (1999) a devenit un neaşteptat best-seller la momentul apariţiei şi a fost retipărită în numeroase ediţii. Din 2002, Edward Hirsch este preşedinte al fundației John Simon Guggenheim Memorial.