Bucuresti

Metode practice pentru un interviu reusit

Metode practice pentru un interviu reusit

Detalii workshop

Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
1344

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 25 noiembrie 201419:00-21:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare workshop

Metode practice pentru un interviu reuşit
Ce?
Ești în căutarea unui job, dar nu știi dacă CV-ul tău este conform standardelor? Vrei să mergi la un interviu dar nu știi cum să te comporți? Iți este teamă de primul interviu? Nu știi cum să prezinți informațiile din CV în fața angajatorului? Deși există o mulțime de modele de CV-uri, la început este puțin dificil să aduci CV-ul la o formă atractivă și care să evidențieze foarte clar cine ești și care sunt valorile tale. Cum îți poți face CV-ul să conțină doar informații relevante si modul în care te prezinți la interviu să îl convingă pe recrutor să te pună pe short list. Există câteva detalii, aparent nesemnificative, dar care sunt foarte importante pentru a obține un job. De aceea în cele două ateliere vei învăța practic să faci un CV relevant, vei afla informații despre comportamentul la interviu, modul în care să îți prezinți experiența profesională și despre ce proiecte să vorbești mai mult, atitudinea la primul interviu, atitudinea potrivită în funcție de tipul de recrutor întâlnit și cum poți să eviți răspunsul la o întrebare indiscretă sau o întrebare capcană.
La cele două ateliere este invitat un recrutor cu experiență: Elena Popa.
Atelier 1: 18 noiembrie
In primul atelier, vom discuta despre ceea ce voi vă doriți să schimbați la jobul actual și împreună vom găsi modul în care este cel mai bine să faceți această schimbare, discutând rând pe rând despre:
CV: noțiuni generale și importante, tips& tricks;
Atitudine: ținuta la inteviu, limbajul, cunostințele despre companie, interacțiunea cu mediul organizațional în ziua interviului, finalul interviului, reacția candidatului după interviu;
Cunoștinte: cum prezinți informațiile din CV în fața recrutorului, care sunt cele mai importante puncte din CV, importanța voluntariatului și a activităților extracuriculare.
După informațiile teoretice primite de la recrutor, a venit momentul să le punem în practică. Și nu se poate altfel decât cu ajutorul unui joc de rol. Iar la finalul atelierului, fiecare va primi un test pentru a descoperi ce rol în echipă i se potrivește cel mai bine la un viitor loc de muncă.
Atelier 2: 25 noiembrie
La începutul atelierului vom discuta despre testul primit la primul atelier și interpretarea rezultatelor. Apoi, invitatul recrutor va discuta despre:
Tipuri de interviuri: telefonic, individual, de grup
Tipuri de recrutori și cum să reacționezi din perspectiva unui candidat
Tipuri de întrebări întâlnite în cadrul unui interviu și cum să reacționezi din perspectiva candidatului
Ca și în cadrul primul atelier, noțiunile teoretice vor fi puse în practică cu ajutorul unui exercițiu urmat de feedback, o sesiune de întrebări și discuții despre experiențe proprii și exemple despre cum pot fi îmbunătățite pe viitor. Iar la finalul atelierului fiecare participant va completa un plan de acțiune.

Cu cine?
Sunt Diana Cristea, absolventă a unei Facultăți de Jurnalism, un Master în Comunicare și un altul în Resurse Umane și Formator. În cei 8 ani de experiență profesională am schimbat mai multe locuri de muncă, în mai multe domenii. Și de ceva vreme am descoperit ceea ce mi se potriveste cel mai bine, ce îmi place să fac și în acelasi timp mă face și fericită. În timpul liber voluntariez și mă implic în diverse proiecte, ca facilitator sau animator socio-educativ și lucrez cu copii din medii defavorizate și implicit îi ajut pe cei care au nevoie să-și dezvolte anumite abilități. Ca metodă de lucru folosesc jocul pentru că cele mai multe descoperiri și transformări se întâmplă cu ajutorul jocului. Iar din experiență proprie susțin cu tărie faptul că performanța vine doar dacă faci ceea ce ți se potriveste și doar dacă pui pasiune în ceea ce faci. Iar pentru a putea performa, este util să descoperi cum poți să faci ceea ce îți place și să mai fii și plătit pentru asta. Acesta este secretul fericirii la locul de muncă.

Când?
marți@incubator107 , 18 noiembrie 2014 de la 19:00 la 21:00
marți@incubator107 , 25 noiembrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1393, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.
Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie - http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.
Event Facebook: https://www.facebook.com/events/1554308891468742/