Bucuresti

Patinoarul Herastrau

Patinoarul Herastrau

Detalii patinoar

Adresa
Bucuresti, Sectorul 1, Soseaua Nordului, nr. 7-9
Telefon
0721717777
Categorie
Patinoare
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
1660

Voteaza & Distribuie

Prezentare patinoar


Acum poti face si tu acelasi lucru!
Daca nu stii prea multe despre acest sport, noi suntem aici pentru a te ajuta. Patinajul este un sport de iarna, care presupune executarea de piruete si acrobatii pe o suprafata de gheata. Patinajul este un sport si totodata o arta, fiind unul dintre cele mai indragite sporturi de iarna din lume. De la an la an tot mai multi tineri isi indreapta atentia catre acest sport minunat.
Si in tara noastra, patinajul a luat avant in ultimii ani, numarul tinerilor patinatori fiind in crestere.

Pentru copii, patinajul este un sport care le dezvolta ambitia, capacitatea de concentrare, de comunicare si socializare; de asemenea patinajul creste imunitatea copiilor, facandu-i mult mai rezistenti in fata racelilor; dezvolta copilul armonios, cu o tinuta frumoasa. Simtul artistic si muzical este dezvoltat, deoarece patinajul presupune totodata interpretarea unei melodii. Patina are 2 muchii: muchia interioara si muchia exterioara.
Atunci cand stai pe ambele picioare, te afli cu greutatea pe ambele muchii. E foarte important ca un debutant sa invete sa-si folosesca pe suprafata ghetii ambele muchii (interioara si exterioara).
Muchia interioara reusesti s-o simti daca te lasi cu greutatea pe degetul mare al piciorului tau.

Stai pe doua picioare, tinandu-te de mantinela. Acum te sprijini pe toata suprafata lamei interioare (care tine de la varf si pana la coada lamei). Incearca sa misti piciorul pe gheata in fata si in spate. Acum iti folosesti muchia interioara a patinei! Felicitari! Muchia exterioara o simti daca te lasi cu greutatea pe degetul mic al picioarului tau.
Acum te aflii pe toata suprafata muchiei exterioare. Incearca sa misti piciorul catre varf si apoi catre coada si in felul acesta iti folosesti muchia exterioara a patinei tale.
Pana aici nimic greu. Insa, cu timpul, trebuie sa reusesti sa stapanesti cele doua muchii ale patinei din alunecare pe gheata.