Bucuresti

Programul educational Grow

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1601

Voteaza & Distribuie

Descriere

GROW, programul de educatie alternativa premiat la nivel international, lanseaza editia de vara 2012

Intre 2 iulie si 6 august, elevii claselor a XI-a si a a XII-a din 15 orase au ocazia sa participe la un program educational inovator, desfasurat la nivel national si premiat la nivel international. Saptamana trecuta i s-a acordat pentru a doua oara prestigiosul premiu pentru tineret Charlemagne la nivelul Romaniei, in cadrul Ceremoniei de decernare a premiilor de la Aachen, Germania.Organizat de AIESEC si Scoala de Valori, GROW este singurul program care aduce studenti internationali alaturi de liceeni din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, GROW ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru participantii la editia pentru clasele a XI-a si a a XII-a, organizatorii GROW propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive incepand din 2 iulie pana pe 6 august: GROW 1.1-1.2.

Acestea sunt sustinute in limba engleza de catre traineri internationali veniti din cele 107 tari in care exista organizatia AIESEC. Toate activitatile GROW se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea. Editia de vara se desfasoara in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Urziceni.In cadrul GROW participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si isi vor consolida increderea in sine prin provocari practice. In cadrul sesiunilor GROW 1.1 - 1.2 din 2011, peste 856 de absolventi de clasa a XI-a si a XII-a au invatat sa capete incredere in propriul potential, sa-si contureze valorile personale si sa fie constienti de provocarile sociale si cultive spiritul de initiativa.Despre perspectiva pe care GROW o deschide tinerilor, un parinte al unuia dintre participanti afirma: „In paralel cu formarea tinerilor in scoli, GROW aduce elevilor schimbari esentiale cu privire la cunoasterea si increderea de sine. Cu siguranta aceasta experienta este primul pas pentru ca tinerii nostri sa aiba aspiratii si viziuni pline de incredere spre un viitor mult mai bun."Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC. Pana acum in cadrul GROW au participat peste 3700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregatiti de 130 studenti internationali.GROW 1.1 – 1.2 se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD - Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Vodafone, Dechatlon, Zentiva, KRUK, HP, Euro APS, White Image, Trilulilu, 9AM, Lume Buna, Romania Pozitiva si TPU.Pentru aceasta editie, temele explorate in GROW sunt:GROW 1.1

1. Sesiune introductiva - Participantii ii cunosc pe studenti si tarile din care vin si comunica pentru prima data.

2. Proactivitate - Participantii dezvolta o atitudine proactiva si isi asuma raspunderea pentru rezultatele pe care le au fara a da vina pe mediul extern.

3. Abilitati de relationare - Isi dau seama de ce este importanta socializarea (intr-o lume care se schimba atat de repede), afla ce inseamna o retea profesionala si invata cum o pot construi.

4. Abilitati de negociere - Participantii inteleg importanta negocierii in viata de zi cu zi si invata cum sa se pregateasca pentru o negociere.

5. Managementul echipei - Participantii invata cum sa creeze si sa dezvolte o echipa, invata cum sa coordoneze responsabilitati si cum sa motiveze si sa incarce de energie membrii echipei.

6. Abilitati de conducere. Cum sa iti atingi potentialul - Elevii exerseaza abilitatile de baza ale leadership-ului (au o viziune, transmit viziunea oamenilor din jur, ii ajuta pe ceilalti sa isi atinga potentialul) si sunt motivati sa devina lideri in vietile lor.

7. Autocunoastere. Cine sunt eu? - Participantii isi formuleaza misiunea si viziunea in viata devin constienti de cum sa isi indeplineasca visurile si inteleg importanta valorilor personale in viata.

8. Orientare timpurie in cariera - Participantii sunt mai constienti de oportunitatile pe care le au si obtin informatii suplimentare despre alegerile lor in cariera.

9. Planificarea unui proiect. Cum sa faci un plan de afacere? - Intelegerea departamentelor principale dintr-o firma, ce fac ele si creearea unui plan de business pentru un studiu de caz dat.

10. Sesiunea si ceremonia de inchidere - Participantii vor iesi in fata pe rand si vor spune ce au invatat din cele 10 sesiuni la care au participat. Astfel vorbind in fata celorlalti, lucrurile invatate se vor sedimenta si mai bine iar ei vor scapa de timiditate.GROW 1.2

1. Sesiune introductiva - Participantii ii cunosc pe studenti si tarile din care vin si comunica pentru prima data.

2. Valorile personale si alegeri in viata - Participantii descopera care sunt valorile si principiile lor, incep sa se gandeasca la ele si motivul pentru care le-au ales.

3. Calea vocationala - Elevii descopera calea vocationala si talentele fiecaruia dintre ei cu scopul de a face alegeri de viata mai bune.

4. Realizarea unui CV - Primesc sfaturi despre crearea unui CV de calitate si afla informatii despre competentele cautate de angajatori si cum pot fi dezvoltate acestea.

5. Antreprenoriatul. O alta cale in viata - Participantii devin constienti de punctele pro si contra antreprenoriatului si afla exemple de cum sa gaseasca modalitati de a-si creste venitul si independenta financiara.

6. Aptitudini de stabilire a obiectivelor - Participantii descopera de ce stabilirea unor obiective nu este doar utila ci chiar critica si sunt incurajati sa isi enunte obiectivele personale pe toate planurile vietii.

7. Aptitudini de managementul timpului - Elevii devin constienti de timpul pe care il au la dispozitie. Descopera instrumente pentru managementul timpului si invata cum sa le foloseasca planificandu-si activitatile zilnice.

8. Identitate personala. Arata-le celorlalti cine esti cu adevarat - Inteleg importanta comunicarii identitatii personale intr-un mod continuu si clar si invata cum sa isi alinieze imaginea personala limbajul si alte modalitati de comunicare pentru construirea unei imagini personale in conformitate cu realitatea.

9. Orice este posibil - Elevii sunt invitati sa isi construisca increderea in sine si curajul prin exercitii si din prezentarea exemplelor unor oameni obisnuiti care au trecut peste obstacole pentru a deveni si a obtine ce isi doreau.

10. Sesiunea si ceremonia de inchidere - Participantii vor iesi in fata pe rand si vor spune ce au invatat din cele 10 sesiuni la care au participat. Astfel vorbind in fata celorlalti, lucrurile invatate se vor sedimenta si mai bine iar ei vor scapa de timiditate.