Bucuresti

Proiectie film de epoca: Visul unei nopti de iarna, de Jean Georgescu

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Apartine de
Fundatia Calea Victoriei
Vizualizari
1046

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 16 mai 201418.30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Va invitam vineri 16 mai, de la 18:30, sa ne bucuram de vizionarea unui film de comedie din 1946, in eleganta Sala de Cinema a Cercului Militar National, de pe Blvd Elisabeta.

INTRAREA ESTE LIBERA

Filmul lui Jean Georgescu este o adaptare după piesa a lui Tudor Mușatescu din 1937, dramaturg celebru care a zugravit extrem de sugestiv societatea interbelica romaneasca. O poveste de dragoste, cu parfum de Hollywood si umor romanesc.

“Filmul ”Visul unei nopți de iarnă” nu pare nici vechi și nici plictisitor. Dimpotrivă. Pentru spectatorii acestui secol, povestea care ne este dată spre contemplare se prezintă cu o fermecătoare normalitate. Firescul care plutește în aerul acestei povești are o șansă serioasă să ne redeștepte gustul pentru naturalețe.

Maria Panait, vânzătoare în magazinul de bijuterii Mon Bijou nimerește, în ajun de Anul Nou, în casa scriitorului pe care-l admiră (si de care este indragostita in taina). Acesta o reține să petreacă Revelionul împreună, dar sub efectul șampaniei ea adoarme și, în lipsa gazdei, în cameră pătrunde un amic. Când se trezește, tânăra găsește în buzunar un teanc de bancnote și crede că gazda a abuzat de ea. Cu alte cuvinte, premiza unei comedii romantice, prin excelență, șugubeață. Gluma e singurul lucru serios în viață. Gluma și sărăcia… spune, la un moment dat, Gogu (Mișu Fotino), tatăl Mariei și emițătorul celor mai savuroase ziceri pe parcursul filmului.

Bineînțeles, Visul unei nopți de iarnă e, nu în ultimul rând, și o invitație de a arunca un ochi în Bucureștiul anilor ’40, la pachet cu ocazia de a redescoperi o minunăție de limbă românească, împânzită de franțuzisme și vorbe de duh. Și, ca și cum n-ar fi de-ajuns, un foarte tânăr Radu Beligan, în rolul lui Milică.” – povesteste regizorul Vlad Trandafir, gazda serii care ne va introduce in atmosfera fimului si epocii.

Distributia filmului: George Demetru, Ana Colda, Radu Beligan, Maria Filotti, George Vraca, Florina Demion si altii.

Acest eveniment se inscrie in seria de manifestari ale Lunii Bucurestilor 2014, cu scopul a a apropia publicul larg de istoria orasului Bucuresti si de perioada interbelica.

Participare pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro.

Proiectia filmului este realizata cu acordul Centrului Naţional al Cinematografiei si Arhiva Nationala de Filme.

Sursa informatii: www.fundatiacaleavictoriei.ro

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta