Bucuresti

Samson si Eva

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
540

Voteaza & Distribuie

DescriereFilmul Samson si Eva in regia lui Catalin Dupu, ruleaza duminica, 17 mai, orele 11.30 la Liberty Center Mall - Light Cinema. Intrarea este libera!
Regia ii apartine tinarului Dupu, elev al regretatului Dem Radulescu, iar intr-un rol principal spectatorii il pot vedea pe Cove, actorul Gabriel Coveseanu, cel care a fost asistenul de platou al Andreei Marin in cadrul emisiunii "Surprize, surprize."
Povestea prezinta un cazul real al unui poet din anii '80. Actiunea, care il are in prim plan pe Samson Ionascu, incepe in 1983 si se termina in 2006. Poetul Ionascu a trait in Galati, in doua sisteme sociale diferite: societatea socialista pina in anul 1989 si apoi in cea "capitalista". Samson Ionascu era un poet apreciat pentru creatiile sale literare, care omagiau societatea comunista si pe conducatorul ei "iubit". Intr-o societate in care uniformizarea indivizilor si a gindirii lor era scopul "Conducatorului Suprem", Samson Ionascu dezerteaza de la indicatiile partidului si face ce-l "taie" capul, iar consecintele nu se lasa asteptate.
Filmul a fost turnat in Bucuresti, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, localitatea Voluntari, la Galati si la Braila.