Bucuresti

Scoala de Muzica si Arte Plastice Nr. 1 Iosif Sava

Scoala de Muzica si Arte Plastice Nr. 1 Iosif Sava

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Strada Disescu Constantin, nr. 37
Telefon
0212312470
Fax
0212312470
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
2257

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala de Muzica si Arte Plastice Nr. 1 Iosif Sava Bucuresti

Scoala Gimnaziala de Arte "Iosif Sava", din Bucuresti a fost infiintata prin hotararea HCM 1260 in anul 1959 si este o scoala cu program suplimentar de arta, aprobata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care scolarizeaza elevi de la unitatile de invatamant de cultura generala numai pentru activitatea de specialitate. Este un invatamant de stat, gratuit, la care au acces toti elevii cu aptitudini din invatamantul primar si gimnazial. Cursurile de desfasoara dupa un orar flexibil, adecvat timpului liber al elevilor, in functie de orele de la cultura generala.
Incepand cu anul 2005 scoala a primit numele de "Iosif Sava" in memoria marelui muzicolog roman si se afla in parteneriat cu fundatia ce-i poarta numele.
Scoala continua traditia existenta in invatamantul nostru, si se integreaza perfect in contextul invatamantului european. Prin forme de activitate specifice, realizeaza educarea sensibilitatii, creativitatii, abilitatii artistice necesare in orice domeniu, si polarizeaza pozitiv preocuparile elevilor. Ea reprezinta o baza de selectie reala pentru liceele de arta. Aici se formeaza viitorul creator si consumator avizat de arta autentica, care va respinge subcultura, vulgaritatea, kitch-ul sau violenta. Respectand particularitatile de varsta si individuale ale elevilor, le formeaza gustul estetic si le dezvolta talentul artistic.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat