Bucuresti

Seminar Contabilitate fiscalitate

Detalii curs

Categorie
Cursuri afaceri
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
645

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Cursul se adreseaza persoanelor direct implicate in activitatea economica a firmei, interesate de aplicarea in practica a principalelor reglementari contabile si fiscale ale vietii economice. Necesar pentru aplicarea in practica a reglementarior contabile si fiscale de catre salariatii departamentelor financiar-contabile sau in luarea deciziilor de catre manageri, cursul isi doreste atingerea unui obiectiv: acela de a usura intelegerea si aplicarea normelor romanesti specifice.

Cursul urmareste actualizarea si imbunatatirea cunostintelor de contabilitate si fiscalitate ce caracterizeaza practicienii contabili. Notiunile teoretice vor exista numai in masura in care este nevoie sa se sustina activitatea practica.

Se pune accent pe modul de reflectare in conturi si de exprimare a imaginii tuturor realitatilor economice ce caracterizeaza activitatea intreprinderii, in stransa interdependenta cu practica fiscala.

Se au in vedere:

1. Reflectarea in contabilitate a tuturor operatiunilor efectuate de intreprinderi din Romania. Exemplele practice si studiile de caz, bazate pe situatii concrete, vor avea menirea de a intari notiunile deja detinute. Toate elementele cursului, pe linie de contabilitate, vor fi prezentate avandu-se in vedere reglementarile contabile nationale de armonizare cu Directivele europene (OMFP 1752/2005).

2. Notiuni de fiscalitate, insistandu-se in special asupra celor mai intalnite operatiuni in practica: aplicarea notiunilor referitoare la TVA, atat intern cat si intracomunitar sau in afara Comunitatii, calculul si inregistrarea impozitului pe profit, cu toate implicatiile, impozit pe veniturile intreprinderilor, impozit pe venit, Impozitele obtinute pentru veniturile obtinute in Romania de beneficiarii nerezidenti, impozite si taxe locale.

3. Finalitatea contabilitatii: Notiuni generale privind inventarierea patrimoniului. Reflectarea rezultatelor in contabilitate. Situatiile financiare. Intocmire si utilizare. Influente externe cu posibil efect asupra imaginii fidele, reale a unitatii.

4. Discutii libere asupra oricarui subiect intalnit in practica.