Bucuresti

Topul celor mai scumpe vile pentru birouri scoase la inchiriere

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
800

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Topul celor mai scumpe vile pentru birouri scoase la închiriere

Spatiicomerciale.ro, platforma de anunțuri cu destinație comercială lansată de Imobiliare.ro, prezintă un clasament al celor mai scumpe vile cu destinație office disponibile spre închiriere în marile orașe. Cele mai impunătoare proprietăți sunt vile vechi, de patrimoniu, renovate și reamenajate și reprezintă o alternativă viabilă la clădirile de birouri. Atât în Capitală, cât și în celelalte centre regionale, prețurile solicitate tind spre sau depășesc pragul de 10 euro pe metru pătrat pe lună.
Bucuresti:
În zona Dacia-Romană, o vilă construită în anul 1912, dar recent renovată, poate fi transformată în sediu de birouri în schimbul sumei de 18.000 de euro pe lună (echivalentul a aproape 16 euro pe metru pătrat pe lună). Spațiul închiriabil este de 1.134 de metri pătrați, iar proprietatea dispune de o curte liberă de aproape 2.000 de metri pătrați, pretabilă pentru parcare.
În zona Piața Victoriei, o altă vilă-monument istoric, cu o suprafață de 400 de metri pătrați, are un preț cerut de 15 euro pe metru pătrat pe lună, respectiv un total de 6.000 de euro pe lună. Clădirea este structurată pe demisol, parter și mansardă, a fost renovată în 2013 și are o curte liberă de 160 de metri pătrați, conform informațiilor Imobiliare.ro.
În zona Universitate, o construcție din 1895, cu o suprafață utilă de 667 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 9.900 de euro pe lună (sau circa 14,87 de euro pe metru pătrat pe lună). Structurată pe cinci nivele (subsol, demisol, parter, etaj și mansardă), clădirea a fost renovată în anul 2008, păstrând însă elementele arhitecturale originale.
În apropiere de parcul Cișmigiu, o vilă istorică, de 913 metri pătrați, este listată pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 13.500 de euro pe lună (circa 14,8 euro pe metru pătrat pe lună). Construcția este structurată pe demisol, parter, etaj și mansardă și a fost renovată în anul 2009.
În apropierea Arcului de Triumf, o vilă de 480 de metri pătrați poate fi închiriată cu aproximativ 5.800 de euro pe lună (sau circa 12 euro pe metru pătrat pe lună). Clădirea este formată din demisol, parter, etaj și mansardă și dispune de o curte de aproape 500 de metri pătrați. Cluj-Napoca:
În zona centrală a orașului de pe Someș, o vilă de 420 de metri pătrați are un preț cerut de 13 euro pe metru pătrat pe lună, respectiv un total de circa 5.500 de euro pe lună. Imobilul este dispus pe cinci nivele (D+P+2E+M), are 11 camere (plus dependințe) și două terase de opt metri pătrați.
Tot în centrul Clujului, o vilă din anul 1950, cu o suprafață de 520 de metri pătrați, are un preț cerut de 4.800 de euro pe lună (aproximativ 9,23 de euro pe metru pătrat pe lună). Clădirea este structurată pe demisol, parter și mansardă și este amplasată pe un teren de 800 de metri pătrați, potrivit platformei Imobiliare.ro.
În zona Gheorgheni, o vilă construită în anul 2005, cu o suprafață închiriabilă de 410 metri pătrați, este listată pe Spatiicomerciale.ro la un preț de circa 9,75 de euro pe metru pătrat pe lună (aproape 4.000 de euro pe lună). Casa este dispusă pe patru nivele (D+P+E+M) și se poate preda atât mobilată, cât și nemobilată.

Timișoara:
În zona Cetății, o vilă din anul 2005 are un preț cerut de 10 euro pe metru pătrat pe lună, pentru o suprafață închiriabilă de 396 de euro pe lună. Clădirea dispune de curte proprie, pretabilă pentru parcare, și dispune de o suprafață de circa 150 de metri pătrați pe fiecare nivel.
În zona Piața Unirii, o vilă veche, recent restaurată și reamenajată, poate fi folosită ca sediu office în schimbul a 8,5 euro pe metru pătrat pe lună (sau 1.700 de euro pe lună). Imobilul este structurat pe două nivele și are o suprafață de 200 de metri pătrați.
În zona Piața Maria, o clădire istorică recent renovată este scoasă la închiriere pentru opt euro pe metru pătrat pe lună, respectiv un total de 3.200 de euro pe lună. Construcția are o suprafață de 400 de metri pătrați, dispusă pe parter, etaj și mansardă.

Brașov:
O suprafață închiriabilă de 130 de metri pătrați, situată la parterul unei vile vechi din centrul orașului, are un preț cerut de 1.500 de euro pe lună (aproximativ 11,54 euro pe metru pătrat pe lună). Clădirea este dispusă pe parter și două etaje, iar spațiul este renovat.
Tot 1.500 de euro pe lună (8,82 de euro pe metru pătrat) cere și proprietarul unei alte vile vechi, din Centrul Istoric al Brașovului. Spațiul are o suprafață de 170 de metri pătrați și este compus din cinci camere, plus dependințe.

Constanța:
În centrul orașului de la malul mării, o vilă de aproape 170 de metri pătrați este disponibilă spre închiriere pe Spatiicomerciale.ro la un preț de circa 11 euro pe metru pătrat pe lună (sau un total de circa 1.800 de euro pe lună). Proprietatea este amenajată ca spațiu de birouri și dispune de teren de 400 de metri pătrați.
Tot în zona centrală, o clădire finalizată în anul 2007, care a funcționat ca sediu de bancă, poate fi închiriată cu opt euro pe metru pătrat pe lună (sau 4.000 de euro pe lună). Clădirea are o suprafață de 500 de metri pătrați, dispusă pe subsol, parter, etaj, mansardă și terasă.

Despre Imobiliare.ro
Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depășit de curând pragul de 1.000.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel național.