Bucuresti

O felie din delicioasa istorie a tortului de nunta

O felie din delicioasa istorie a tortului de nunta

Detalii

Categorie
Articole - anunturi
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
649

Voteaza & Distribuie

Descriere

O felie din delicioasa istorie a tortului de nunta

Gustosul si traditionalul tort de nunta este fara exceptie unul dintre cele mai importante detalii ale unei nunti moderne. Nici o petrecere de nunta nu este completa fara aceasta delicatesa apetisanta si minutios decorata. Insa inceputurile torturilor de nunta au avut cu totul si cu totul alt gust fata de cel pe care il intalnim la nunti in ziua de azi. Motiv pentru care vom da ceasul inapoi si vom savura o felie din delicioasa istorie a tortului de nunta.

Originile tortului de nunta se afla in Imperiul Roman. Atunci torturile erau facute doar din faina alba, fara creme complicate sau decoruri sofisticate. Insa, in pofida formei si gustului sau rudimentar, era savurat de catre miri si invitati cu aceeasi bucurie si placere. Aceasta prajitura din aluat facea parte dintr-un obicei antic care presupunea ruperea sa in bucati mici deasupra capului miresei. Dupa acest ritual, oaspetii si rudele mancau acele bucati in semn de bun augur.

In Anglia Medievala, torturile erau paini dulci si mici care erau asezate una peste alta pentru a forma un turn. Traditia cerea ca mirii sa incerce sa se sarute peste gramada de chifle dulci. Daca reuseau sa faca acest lucru atunci se credea ca tinerii casatoriti vor avea multi copii.

La sfarsitul secolului 17, apar noi modificari in ceea ce priveste tortul de nunta. Acesta incepe sa fie numit tortul sau turta miresei. Aceasta era practic o paine dulce. Se obisnuia ca un inel de sticla sa fie ascuns in aceste turte in timpul pregatirii sale, iar cea care il gasea avea sa fie urmatoarea mireasa norocoasa.
Istoria ne arata ca tortul de nunta a fost dintotdeauna alb, simbolizand puritatea si inocenta. Insa momentul in care albul a fost adoptat ca si culoare reprezentativa pentru nunti a fost in epoca Victoriana, cand aceasta culoare era identificata cu inocenta copilariei si puritatea inimii.
Inca un obicei deosebit de interesant a aparut in secolul 17, cand se obisnuia ca fetele nemaritate sa doarma cu o bucata de tort sub perna. Tortul miresei era rupt in bucati foarte mici, care erau trecute prin verigheta miresei. Apoi aceste bucati erau oferite fetelor necasatorite pentru a le pune sub pernele lor. Se credea ca in urma acestui ritual il vor visa pe viitorul lor sot.

Popularitatea torturilor etajate a inceput in secolul 18. Legenda spune ca William Rich, un ajutor de cofetar din Londra s-a indragostit de fiica sefului sau si a dorit sa o impresioneze realizand un tort cum nimeni nu a mai vazut vreodata. Acesta a realizat un tort mare si frumos inspirat de clopotnita bisericii Sf. Bride.
Insa moda torturilor moderne a fost initiata in 1840 odata cu nunta reginei Victoria si a printului Albert. Acestia au avut un spectaculos tort alb acoperit cu zahar alb pur si era decorat cu figurina Britanniei in timp ce oferea binecuvantarea sa mirilor regali.
Primul si al Doilea Razboi Mondial au impus limitari serioase privind torturile de nunta. Acestea erau mult mai mici si erau realizate din putinele ingrediente donate de familie si prieteni. Insa intre timp, se foloseau si trucuri vizuale pentru a face torturile sa arate mai impresionant: ungerea cu sos de friptura facea ca torturile de fructe sa arate mai bogate sau torturi de carton erau inchiriate pentru prezentare, iar tortul adevarat-insa mai mic- era ascuns la interior.
In prezent, nu exista limite pentru torturile de nunta pe care cofetarii moderni le pot realiza. Exista o nesfarsita varietate de aluaturi, umpluturi, mousse-uri, glazuri si decoruri care pot defini tortul de nunta perfect. Multitudinea de posibilitati poate parea complesitoare, insa din fericire exista colectii de modele consacrate de unde ne putem inspira, precum TortPentruNunta.ro.
Aici regasim un numar impresionant de torturi care uimesc prin estetica lor eleganta, numarul de etaje, culorile neobisnuite, formele inovatoare sau aplicatiile sofisticate. Mirii moderni pot da contur celor mai surprinzatoare idei, cofetarii dispunand de mijloacele necesare pentru a transforma visele lor in realitate.
Insa, indiferent de cat de mult s-au schimbat forma si gustul sau, acest desert delicios ramane una dintre cele mai importante momente ale unei nunti. Un moment unic care aduce bucurie si savoare atat mirilor, cat si invitatilor.