Bucuresti

3 rețete de ceaiuri aromate pentru primăvară

3 rețete de ceaiuri aromate pentru primăvară

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
192

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

După o iarnă în care, poate, am mâncat alimente „grele” și am lenevit din cauza vremii, ceaiurile de primăvară dau un refresh organismului. În acest anotimp, natura renaște și ne oferă rezerve noi de nutrienți, așa că trebuie să profităm. Plantele și ierburile utilizate în prepararea ceaiurilor ajută la detoxifierea corpului, îmbunătățesc procesele digestive și ne revigorează. Iată cele 3 rețete de ceai pe care trebuie să le încerci primăvara aceasta.

Ceai aromatic floral

Ceaiul aromatic floral reprezintă o combinație unică de arome și culori. Lavanda, cu efect relaxant care ameliorează anxietatea, reduce inflamația, durerile și afecțiunile gastrointestinale. Mușețelul are efect antiinflamator care ameliorează iritațiile și problemele digestive. De asemenea, datorită acțiunii sedative, reduce stările de anxietate. Polenul crud este bogat în proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, iar trandafirii uscați conferă ceaiului o esență florală și stimulează detoxifierea.

Porții: 1

De ce ai nevoie:

  • 1 lingură lavandă uscată
  • 1 lingură mușețel uscat
  • 2 linguri trandafiri uscați
  • 2 frunze de pătrunjel
  • Jumătate de lingură de polen crud (opțional)
  • Zahăr, miere sau alt îndulcitor

Mod de preparare: Amestecă ingredientele uscate într-un recipient, apoi toarnă o cană cu apă clocotită peste acestea. Lasă la infuzat 30 de minute și strecoară.

Ceai de turmeric, ghimbir și scorțișoară

Acest ceai combină gustul picant cu aroma scorțișoarei. Este un ceai condimentat, dar plăcut, care conține ingrediente considerate nutraceutice. Nutraceuticele reprezintă produse care au anumite beneficii pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de substanțe active.

Turmericul este un condiment utilizat în bucătărie. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, precum reducerea inflamației și ameliorarea aterosclerozei, dar și regenerarea celulară. Turmericul este absorbit mai bine în prezența piperului negru. Printre beneficiile ceaiului de ghimbir se numără ameliorarea stării de greață și a simptomelor de răceală, dar și întărirea sistemului imunitar.

Scorțișoara are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Porții: 1

Ai nevoie de:

  • Jumătate de linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt, răzuit
  • Un sfert de linguriță de scorțișoară
  • Un praf de piper negru
  • Opțional: lapte
  • Zahăr, miere sau alt îndulcitor

Mod de preparare: Amestecă ingredientele într-o crăticioară (fără îndulcitor) și adaugă o cană cu apă clocotită. Acoperiți și mai lăsați 10 minute la foc mic. Pune ceaiul într-o cană, prin strecurătoare, și îndulcește-l după ce se mai răcește.

Ice tea de ceai verde și castraveți

Acest tip de ceai este potrivit pentru primăvara târzie. Atunci când temperaturile cresc, acest ice tea te va răcori și te va ajuta să uiți de sucuri. Ceaiul verde este deja bine cunoscut pentru beneficiile sale în organism. Antioxidanții din compoziția sa pot reduce riscul de a dezvolta unele cancere, bolile cardiovasculare și încetinesc procesele de îmbătrânire.

Castravetele crud este bogat în antioxidanți și vitamina K, iar sucul de lămâie este o sursă excelentă de vitamina C. Acesta este ingredientul special al acestui ceai, deoarece îl impregnează cu o aromă specifică.

Porții: 4

Ai nevoie de:
  • 2 plicuri ceai verde de la Planteea
  • Jumătate de castravete decojit și tocat
  • Zeama de la o lămâie
  • 4 căni de apă
  • Zahăr, miere sau alt îndulcitor.

Mod de preparare: Adaugă plicurile de ceai verde în apa clocotită și lasă la infuzat 10 minute. Îndulcește ceaiul obținut și lasă-l la frigider pentru aproximativ 4 ore. Într-un recipient, zdrobește bine lămâia și castravetele pentru a extrage zeama și a combina aromele. Strecoară sucul obținut și amestecă-l cu ceaiul. Decorează cu felii de castravete și lămâie și servește cu gheață.

Așadar, anotimpul de primăvară îți pune la dispoziție o varietate de ingrediente și arome pe care le poți utiliza în prepararea celor mai aromate ceaiuri.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/ceai-oal%C4%83-de-ceai-cea%C5%9Fc%C4%83-de-ceai-4093367/