Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

7 greșeli pe care să nu le faci dacă vrei să-ți deschizi un restaurant

7 greșeli pe care să nu le faci dacă vrei să-ți deschizi un restaurant

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
730

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Majoritatea restaurantelor eșuează încă din primul an! Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că industria aceasta este competitivă și atragerea clienților reprezintă o adevărată provocare. Iată șapte greșeli pe care trebuie să le eviți dacă vrei să ai succes!

1. Lipsa organizării
Fără reguli, sisteme și proceduri, restaurantul tău nu va putea funcționa într-un mod organizat. Gestionarea sa implică sarcini diverse, iar modul de desfășurare al acestora trebuie stabilit din timp. De aceea, încearcă să pui totul pe foaie. Decide câți angajați vei avea și cum va fi programul lor, procedurile de sănătate și securitate în muncă, instrucțiunile privind prepararea alimentelor și regulile de igienă. Asigură-te că toate acestea sunt bine documentate și că ai instruit membrii echipei pentru a le urma în mod corect.

2. Meniul complicat
Nu proiecta un meniu cu multe opțiuni! Această abordare poate afecta restaurantul în mod negativ pe termen lung. Motivul este faptul că majoritatea clienților nu știu ce să-și cumpere când vin să ia masa în oraș. Nimeni nu-și dorește să citească pagini minute în șir și să depună efort pentru a alege din nenumărate posibilități. În plus, un asemenea meniu creează dificultăți și pentru bucătari. Aceștia trebuie să lucreze sub presiune și să prepare feluri variate, ceea ce îi va face să comită greșeli. Creează un meniu cu puține opțiuni. În felul acesta clienții tăi vor fi mai relaxați și preparatele vor avea un gust mai bun, deoarece bucătării se vor putea focusa pe ele. În plus, vei comanda de la furnizori mai puține ingrediente și asta te va ajuta să elimini din cheltuieli.

3. Utilizarea unui soft de gestiune nepotrivit
Restaurantul este o afacere cu nevoi specifice și nu vei putea folosi orice aparatură ca să le îndeplinești. Prin urmare, investește într-un soft de gestiune horeca. Acesta îți va permite să descarci gestiunea atât după încasarea comenzilor, cât și la sfârșitul zilei. De asemenea, va crea rapoarte detaliate ce îți vor arăta cum decurg lucrurile. Astfel, vei ști ce ai de făcut ca să-ți adaptezi afacerea la schimbări și îți va fi mai ușor să o scalezi.

4. Angajarea unui personal neadecvat
Membrii echipei tale trebuie aleși cu grijă! Deși ai putea fi tentat să angajezi pe oricine își dorește să lucreze, această strategie nu este eficientă. Motivul este faptul că ai nevoie de un personal calificat pentru a lăsa o impresie plăcută. Ospătarii și bucătării au rolul de a face experiența clienților unică. Însă nu vor reuși acest lucru dacă n-au pregătire în domeniu. De aceea, încearcă să găsești niște angajați cu experiență, mai ales pentru poziții precum cea de bucătar șef și cea de manager.

5. Lipsa unei strategii de diferențiere
Cu ce este restaurantul tău diferit de celelalte? Dacă nu poți răspunde la această întrebare, oamenii nu vor avea un motiv pentru care să te aleagă pe tine. Fă o analiză a competiției și gândește-te cum să ieși în evidență! Încearcă să oferi mâncăruri care nu se găsesc în altă parte, să amenajezi localul pentru anumite categorii de vârste sau să schimbi prețurile. Așa clienții vor putea să te recunoască mai ușor!

6. Deschiderea restaurantului într-un mod ilegal
Nu îți începe activitatea înainte de a avea în ordine toate avizele și procedurile prevăzute de lege. S-ar putea să te trezești mai târziu că trebuie să-ți închizi afacerea. Investește banii în spațiu, mobilă și echipamente doar după ce te consulți cu un specialist. Acesta cunoaște legislația în vigoare și te va ajuta să eviți problemele!

7. Lipsa promovării
Nu te aștepta ca oamenii să afle de tine fără să te promovezi! Stabilește care va fi ziua oficială de deschidere a restaurantului și împarte această informație cu jurnaliștii din orașul tău. Trimite un comunicat de presă și organizează un eveniment pentru a atrage și influenceri.

Cum să-ți deschizi un restaurant care să aibă succes Gestionarea unui restaurant este complicată și trebuie să te ocupi de acest aspect din timp. Ca să faci lucrurile mai ușoare, creează-ți un plan de afaceri în care să pui toate detaliile la punct. Evită greșelile de mai sus și-ți vei mări șansele de reușită!

Sursa foto: pixabay.com/photos/restaurant-wine-glasses-served-449952/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro