Bucuresti

Chec sarat cu trei feluri de branza

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
635

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chec sarat cu trei feluri de branza

Ingrediente:

  • 380 g faina alba
  • 250 branza (50 gr ementaller, 100 gr cascaval afumat, 100 g branza de cosulet)
  • 8 linguri ulei de masline
  • 8 linguri de lapte
  • 6 oua
  • 2 ardei (arata mai bine de culoare rosie)
  • 4 castraveti murati
  • 3 fire de ceapa verde
  • ½ legatura frunze patrunjel
  • 1 praf copt
  • sare, piper
  • mix condimente italienesti (optional)

Cele 6 oua se bat cu mixerul timp de 3-4 minute impreuna cu sarea, piperul si alte condimente care va plac (oregano, cimbru).
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina (in care s-a pus deja praful de copt) si se amesteca pana se omogenizeaza.
Branza data prin razatoare se adauga compozitiei, urmand ardeiul si castraveciorii taiati cubulete iar ceapa si patrunjelul tocate marunt.

De obicei fac aceasta reteta cu branza pe care o am in frigider. Merge foarte bine si parmezanul, telemeaua de vaca sau de oaie si cascavalul. Important este sa se poata da pe razatoare, si sa nu fie apoasa (gen branza dulce de vaci sau cas).
Daca puneti telemea de oaie sau de vaca mai sarata, atunci nu mai adaugati si sare in compozitie.

Pofta buna!

Autorul retetei: Lavinia Bratu