Bucuresti

Surprizele bucatariei Chinezesti

Surprizele Bucatariei Chinezesti

Detalii

Categorie
Articole - anunturi
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Descriere

Surprizele Bucatariei Chinezesti

Bucataria chinezeasca este cat se poate de surprinzatoare, iar la baza ei sta o indelungata traditie culinara, deosebit de originala si interesanta. Retete inedite si savuroase, tehnici de preparare unice si complexe, ingrediente simple si delicioase, mirodenii savuroase si cuceritoare. Toate acestea intregesc o parte a Asiei pe care o vei adora. Descopera cateva dintre cele mai interesante lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre mancarea chinezeasca!
Inghetata a fost inventata in China cu aproximativ 2000 ani I. C.
Ai auzit de povestea celebrului Marco Polo si a modului in care a descoperit inghetata cand a vizitat China? Este foarte probabil ca Marco Polo sa fi mancat incghetata cand a fost in China, dar expertii cred ca acest desert racoritor a fost inventat cu mii de ani inainte ca Marco Polo sa soseasca aici. Chinezii au facut prima inghetata in jurul anului 2000 I.C. inghetand o mixtura de lapte, frisca, miere si mirodenii. Au inventat pana si primul aparat de facut inghetata plasand un container de lapte, frisca, si alte ingrediente intr-un container mare plin cu gheata, apa, si un material sarat. Sarea amestecata cu gheata duce la obtinerea unor temperaturi foarte joase, asa ca ingredientele din containerul mai mic incgheata rapid devenind ingetata.
La o masa chinezeasca traditionala, ultimul fel este supa
Chinezii consuma supa intr-un mod cu totul diferit. Aceasta nu se serveste la inceputul mesei asa cum suntem noi obisnuiti ci la sfarsit, fiind considerata un ajutor de nadejde pentru digerarea felurilor de mancare anterioare. Fie se consuma direct din bol fie se toarna peste ultimul bol de orez ramas. Supele chinezesti sunt foarte satioase si din acest motiv nu se servesc la inceputul mesei, facand acest lucru te-ai satura mult prea repede.
Bucataria chinezeasca include foarte mult orez, dar exlude total produsele lactate
Deoarece China nu se bucura de teritorii vaste de verdeata, bovinele sunt o raritate in aceasta tara. Prin urmare, in bucataria chinezeasca nu intalnim produse lactate. Un substitut al acestora sunt tofu (branza din soia) si laptele de soia. Acestea sunt deosebit de hranitoare si sanatoase, si in mare parte explica dieta echilibrata si bogata in nutrienti esentiali a populatiei chineze.
Aportul zilnic de fibre in cazul unei diete cu mancare chinezeasca este de trei ori mai mare.
Preparatele chinezesti sunt bogate in legume, cereale si carne slaba. Mai mult, acestea se gatesc rapid deasupra flacarii iuti, insa fara a le praji in exces.Din acest motiv, mancarea isi pastreaza intr-o mare parte textura, gustul si nutrietii esentiali initiali. In plus, mancarea tipic chinezeasca se bazeaza pe un echilibru perfect intre cantitatea de cereale, legume si carne.
Chinezii consuma zilnic mai multe calorii, insa au o rata a obezitatii foarte mica
Pana la urma, este important ce mananci nu numarul sau de calorii. Atunci cand in alimentatia ta incluzi alimente cu o importanta valoare nutritionala acest lucru se reflecta intr-o vitalitate de invidiat si o stare de sanatate mai buna, dar si in obtinerea unei greutati echilibrate si stabile.
Daca toate aceste delicioase curiozitati despre mancarea chinezeasca ti-au trezit apetitul, nu ezita sa le incerci la domiciliu cu NoodlesBar !