Turta dulce de casa sau tort asemanator cu turta dulce, pe care il preparati usor intr-o forma de prajitura.
Timp: 55 min
Nivel: mediu
Ingrediente
2,5 cani faina
2 oua
0.5 ceasca de miere
1,5 cesti de zahar
1 cana de lapte
2 linguri ghimbir, tocat
1 lingurita scortisoara
0.5 lingurita cuisoare
1 ceasca de unt lichid – topit si racit sau ulei
2 lingurita praf de copt.
Preparare turta dulce de casa
Intr-un castron se sparg ouale, se adauga zahar, dupa care se bate pana devine spuma groasa. Intr-un alt vas se amesteca toate ingredientele uscate si se adauga jumatate din ele la amestecul de mai sus. Se amesteca din nou.
Apoi se adauga lapte, miere si unt (sau ulei). Amestecati iar. In cele din urma se adauga ingredientele uscate ramase si mixati foarte bine pana la un amestec omogen.
Se toarna amestecul intr-o formă de tort unsa si se coace intr-un cuptor de 170 de grade preincalzit pana este gata. (Cu o scobitoare verificati daca este prajitura coapta).
Inainte de servire, daca se doreste, se presara cu zahar pudra si acoperiti cu iaurt.