Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Rezultatele campaniei "Nu am facut destul"

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 9 ani si 4 luni
Vizualizari
950

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

11.5 % dintre femeile care au beneficiat de controale medicale gratuite în cadrul campaniei « Nu am făcut destul » au fost depistate cu probleme la sân
Aproape 8 din 10 femei din România rurală nu au efectuat niciodată un control medical al sânilor

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Liga Română de Cancer au desfăşurat, în perioada octombrie – decembrie 2014, campania națională anuală de informare despre cancerul de sân “Nu am făcut destul”.
O componentă importantă a campaniei a fost caravana din mediul rural, în cadrul căreia au beneficiat de controale gratuite 1012 femei din judeţele Argeş, Galaţi, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman. Caravana a fost realizată cu sprijinul unor medici rezidenți și studenți la medicină în ani terminali – voluntari în proiectul « Împreună pentru Sănătatea Rurală ».
Pe lângă controalele medicale oferite gratuit, pe durata campaniei au fost distribuite 3000 de materiale informative cu privire la autoexaminarea sânilor, necesitatea controalelor medicale periodice și importanța prevenției cancerului de sân.
Rezultale înregistrate trag un semnal de alarmă ! Din cele 1012 femei, 116 au fost depistate cu diverse probleme ale sânilor, ceea ce reprezintă un procent de 11.5% din numărul total al persoanelor care s-au prezentat la control. Cele mai frecvente observaţii ale medicilor au fost legate de prezenţa nodulilor la unul sau ambii sâni, formaţiuni palpabile fixe sau mobile, dure, de diferite dimensiuni, retractarea mameloanelor, durere la palpare sau dureri ale sânilor, secreţii mamelonare. 69% dintre femeile observate cu modificări ale sânilor au vârsta peste 40 de ani. Mai îngrijorător este faptul că 31% dintre femeile cu probleme la sân au până în 40 de ani.
Mai mult decat atat, 76% dintre femeile consultate de medici nu făcuseră anterior niciun control medical al sânilor, în contextul în care în Româniase înregistreazăun procental mortalității din cauza cancerului mamar de 36% (din cazurile diagnosticate),mai mare decâtmedia europeană (29%)și chiar și decât ceamondială (31%).
« Rezultatele obţinute în campania din acest an confirmă ceea ce noi susţinem de multă vreme : necesitatea implementării unui program național de screening pentru cancerul de sân. Și nu ne vom opri până când nu vom obţine acest lucru” a declarat Cezar Irimia, Preşedintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).« FABC și Liga Română de Cancer își propun să continue acest proiect și în anul 2015.» mai spune dl. Irimia.
Despre cancerul de sân
Cancerul de sân (neoplasmul mamar) este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, 1.676.633 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate în lume, iar peste 520.000 femei mor din cauza acestei boli. Asta înseamnă că undeva în lume, la fiecare minut care trece, o femeie moare din cauza cancerului de sân1.
Recomandări importante în prevenție2:

  1. Autoexaminarea lunară a sânilor. Începând încă din adolescență, toate femeile ar trebui să își examineze lunar sânii, de preferat la o săptămână după apariția ciclului menstrual. Autoexaminarea se face în fața oglinzii. Lucrurile care ar trebui să le trimită pe femei imediat la medic sunt: noduli, denivelări, modificări de formă, culoare sau simetrie, plieri, mameloane întoarse înauntru, secreții.
  2. Controlul la medic. Vizita la medic pentru controlul sânilor trebuie efectuată o dată la trei ani până la vârsta de 40 de ani și o dată pe an după vârsta de 40 de ani.
  3. Mamografia. După vârsta de 40 de ani, femeile ar trebui să efectueze anual o mamografie și să beneficieze de examinarea clinică a sânilor.
Informații despre cancerul de sân și despre campania națională de informare cu privire la cancerul de sân sunt disponibile pe www.invingemcancerul.ro.
« Nu am făcut destul » este o campanie de informare despre cancerul de sân inițiată de Federatia Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România și Liga Română de Cancer, cu sprijinul Alianței Pacienților Cronici din România, Roche Romania, Pfizer, Societatea Studenților în Medicină din Bucuresti, Împreună pentru Sănătatea Rurală, Europa FM și Radio Trinitas.

###

Despre Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC numără peste 50.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari. FABC este o federaţie formată din 20 asociaţii care activează pe plan local, la nivelul judeţelor. Misiunea FABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.fabc.ro.

Despre Liga Română de Cancer
Liga Română de Cancer este o organizaţie neguvernamentală, ce își desfășoară activitatea în domeniul oncologiei şi funcţionează cu aprobarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei – Direcţia Politici de Sănătate.
Principalele obiective ale Ligii Române de Cancer sunt: reducerea incidenței cancerului și a mortalității în urma cancerului, creșterea ratei de vindecare a cancerului, reducerea impactului psihologic și socio-economic asupra celor bolnavi de cancer, îmbunătățirea standardului de viață pentru pacientul oncologic, sprijinirea factorilor guvernamentali pentru a îndeplini programele naționale de prevenire a cancerului, luarea de măsuri de reintegrare socio-profesională a pacienților bolnavi de cancer.

⃰ din esantionul de 1012 femei testate in cadrul caravanei « Nu am facut destul »
Referințe

  1. Globocan 2012, Agentia Internațională pentru Studii despre Cancer, www.globoocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx
  2. http://www.cancer.org/healthy/findcancerearly/cancerscreeningguidelines/american-cancer-society-guidelines-for-the-early-detection-of-cancer

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro