Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

3 metode prin care dezvolti gandirea logica a copilului tau

3 metode prin care dezvolti gandirea logica a copilului tau

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
457

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gandirea logica este o abilitate pe care cei mici o pot invata inca din primii ani de viata. Indiferent daca mai tarziu vor dezvolta sau nu coduri si limbaje de programare, o gandire logica ii va ajuta pe viitorii adulti sa-si argumenteze rational punctul de vedere, sa evalueze corect o situatie si sa ia decizii corespunzatoare, pentru a mentiona doar o parte dintre beneficii.

O gandire logica il ajuta pe un copil sa-si exprime cu claritate gandurile, sa vorbeasca si sa dezbata cu mai mare usurinta. Iata cateva modalitati prin care il poti ajuta pe cel mic sa-si dezvolte aceste abilitati, inca de la o varsta frageda.

Jocurile

Cea mai simpla modalitate prin care poti incepe sa dezvolti gandirea logica a unui copil, inca din perioada lui timpurie, o reprezinta jocurile. Indiferent de natura lor, jocurile ofera celor mici posibilitatea de a-si spori abilitatile motrice si cognitive.

De exemplu, chiar de la varste mici, seturile de construit le solicita copiilor atentia, rabdarea si inventivitatea. Cu figuri geometrice, de exemplu, ei pot realiza numeroase forme si constructii care ii ajuta sa clasifice, sa ordoneze, si nu in ultimul rand sa descopere lumea prin intermediul jocului.

Pe masura ce mai cresc, exista numeroase jocuri de logica pentru copii care le stimuleaza acestora inteligenta si creativitatea. Unele dintre acestea ii ajuta sa isi foloseasca memoria si sa-si dezvolte capacitatea de concentrare: sahul, domino sau alte jocuri de asocieri intre situatii.

In jurul varstei de 6-10 ani incepe sa le creasca interesul pentru stiinta, tehnologie si problemele cu aplicabilitate practica imediata. Pentru aceasta perioada, cele mai indicate jocuri educative sunt cele de tip STEM (Stiinta, tehnologie, inginerie si matematica). Acestea le stimuleaza curiozitatea de a afla mai multe despre domeniile respective, le solicita atentia la detalii, concentrarea, prioritizarea taskurilor si nu in ultimul rand logica si dezvoltarea laturii lor rationale.

Exercitiile

Exercitiile usoare de logica si de matematica sunt o modalitate facila de a ii ajuta pe copii sa-si dezvolte capacitatile cognitive. Chiar si cele mai simple exercitii care servesc, de exemplu, ca juniorii sa stapaneasca tehnici de calcul sau de tabla inmultirii au un rol esential in dezvoltarea logicii la copii.

Daca vei gasi timp, ca parinte, sa iti dedici macar 20-30 minute pe zi pentru a-l ajuta pe cel mic sa rezolve anumite exercitii sau taskuri simple de matematica, chiar si in joaca, vei observa cat de bine il vor ajuta mai tarziu. Nu doar in rezolvarea unor probleme concrete de matematica sau care tin de inginerie sau tehnologie, ci si in orice cazuri de relationare cu diferite situatii, in care trebuie sa-si foloseasca rationamentul sau sa rezolve concret o problema reala.

Lectura


Desigur ca lectura ocupa un rol esential in amplificarea capacitatilor cognitive ale unui copil. Ea este importanta in special in dezvoltarea laturii emotionale si culturale, dar il ajuta pe cel mic si pentru alte abilitati, cum sunt cele de comunicare si logica. Prin intermediul personajelor si situatiilor de poveste, cel mic invata nu doar sa empatizeze si sa se transpuna in pielea cuiva, ci si sa-si imagineze modalitati de rezolvare a unor situatii diferite fata de cele din contextul dat. In plus, literatura stiintifica si de fictiune il ajuta in dezvoltarea unei gandiri logice.

Este important sa il inveti pe cel mic sa citeasca singur, din placere, si pentru asta cel mai bine este sa incepeti sa lecturati impreuna. Inca de la varste mici, puteti rasfoi cartile de povesti intr-o atmosfera placuta si destinsa. Faptul ca sunteti concentrati amandoi pe acelasi lucru ii va captiva si lui mai bine atentia si ii va stimula curiozitatea de a afla mai multe despre actiune si personaje.

Exista multe modalitati prin care il poti ajuta pe cel mic sa isi dezvolte gandirea logica si critica. Cel mai important insa este sa fii alaturi de el cat mai des pe acest drum al formarii viitorului adult. Prin joaca, lectura din placere, dar si consecventa si disciplina puteti ajunge impreuna la cele mai frumoase rezultate!

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zkbts

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro