Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

4 sfaturi utile dacă bugetul familiei a scăzut din cauza Covid-19

4 sfaturi utile dacă bugetul familiei a scăzut din cauza Covid-19

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
600

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru mulți dintre noi. Fiindcă multe industrii au fost afectate de criza coronavirus, implicit și angajații au avut de suferit. Dacă bugetul familiei tale a scăzut în urma carantinei care s-a instalat și în țara noastră, cel mai probabil îți faci nenumărate griji.

Facturile la utilități trebuie plătite, mâncarea pare a fi mai scumpă, dar nu trebuie să te descurajezi. Trebuie să știi că dacă ai o situație de urgență, o plată care nu mai suportă amânare, poți aplica pentru un credit rapid online. Astfel, fără a fi nevoit să pleci de acasă, din confortul casei tale și doar pe baza extrasului de cont, te împrumuți cu suma salvatoare.

Cum să treci mai ușor peste această perioadă din punct de vedere al banilor, îți spunem în acest articol. Ține cont de 4 sfaturi principale:

1. Revizuiește-ți cheltuielile
Cel mai bun mod pentru a avea grijă de felul în care cheltui banii, este să îți stabilești un buget. Va trebui să îți notezi veniturile (salariu, alocații, chirii s.a.), apoi cheltuielile fixe (rata la bancă, plata utilităților s.a.) și cheltuielile variabile - adică cele care nu sunt aceleași lună de lună, precum costurile cu mâncarea (fie produse luate din supermarket, fie mâncare gătită comandată la restaurant) sau cumpărături online.

Partea bună este că în această perioadă de criză, din cauza faptului că este restricționată ieșirea, sunt mai puține tentații de a cheltui banii. Activitățile de relaxare se petrec toate în incinta casei, deci fără costuri (mai pot exista și excepții, ca de exemplu un abonament la NetFlix, achiziția unei cărți). Dacă te întrebi de ce să îți analizezi bugetul, trebuie să știi că acest lucru te ajută să realizezi pe ce dai banii. Îți va fi mai ușor să conștientizezi cheltuielile și să faci ajustări, iar în timp, chiar și economii.

2. Cumpără inteligent, pentru a salva bani
Principalele cumpărături în perioada coronavirusului sunt cele de mâncare. Trebuie să știi că poți face economii semnificative, aplicând niște trucuri simple. În primul rând, alcătuiește-ți lista de cumpărături înainte de a pleca la magazin, după ce ai făcut o cercetare amănunțită în frigider și congelator și ai văzut ce îți lipsește. Este important să cumperi ceea ce ai nevoie și nu produse care reprezintă tentații, dat fiind promoțiile de la raft. Sfatul este să îți faci un plan pe o săptămână cu ce vei găti, pentru a cumpăra strict acele produse alimentare necesare.

Alte sfaturi utile la această categorie sunt: nu pleca cu burta goală la hipermarket, fiindcă vei fi tentat să cumperi mult, acordă atenție și brandurilor mai ieftine, pe care nu le foloseai până în prezent. De exemplu, poți cumpăra produse tip marcă proprie a magazinului, care au de multe ori și o calitate bună.

3. Încearcă să obții un venit suplimentar
În ciuda nenumăratelor joburi care au fost puse pe pauză în aceasta perioadă, există și cereri de angajare pentru anumite poziții. Se caută persoane pentru call-center, curieri, traducători, content writeri, specialiști social media sau persoane în domeniul asistenței sociale. Ține cont că poți da meditații online ori poți ține traininguri în domeniul în care ești specializat. Privește partea bună, poți experimenta și învăța lucruri noi. În plus, nu este decât o situație temporară, până când lucrurile vor reveni la normal.

4. Adoptă o strategie de criză împreună cu membrii familiei
Primul pas și cel mai important este comunicarea cu membrii familiei. Poate tu sau jumătatea ta ați fost afectați de criză. Fie că este vorba de scăderea salariului, un șomaj tehnic sau pierderea jobului, o discuție calmă este imperios necesară. Acum puteți stabili cum puteți redresa pierderile financiare (ca de exemplu un job nou), ce economii aveți disponibile și pentru cât timp vă ajung, sau în ce măsură puteți apela la un ajutor financiar din partea unor terți sau mai simplu, online, prin intermediul unui credit IFN.

Este important să aveți o imagine clară a situației actuale și să puteți lua decizii împreună, în cunoștință de cauză. Rămâi pozitiv, iar cu calcule bine făcute, economii și cheltuieli cumpătate, tu și familia ta veți trece cu bine peste această încercare financiară.

Sursa foto: pexels.com/photo/man-wearing-face-mask-using-his-phone-in-the-dark-4031909/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro