Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Avantajele polipropilenei în industria alimentară

Avantajele polipropilenei în industria alimentară

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă lucrezi în industrie, este clar că ai mai auzit de polipropilenă. Însă, nu este neapărat necesar să lucrezi în domeniu pentru că sigur ai mâncat vreodata de la fast-food și ai folosit ambalaje pentru mâncare. Polipropilenul este inclus în familia termoplasticelor, acest polimer are proprietăți interesante pentru multe companii industriale și îl poți găsi, în cea mai mare parte, la fast-food în caserolele PP. Dacă deții un fast food și nu știi de unde să cumperi acest tip de caserole și boluri, le poți comanda de pe Neopack.ro.

Însă în acest articol, îți voi explica motivele pentru care acest material plastic este atât de popular. La început, să încercăm să definim în mod clar ce este polipropilena. Vei revedea apoi aceste proprietăți, metoda de fabricație a acesteia și utilizarea pe care o fac industriile din aceasta.

Polipropilenă, definiție

Acest material plastic, cunoscut și sub denumirea de polipropilenă și acronimul PP, este o rășină semi-cristalină. Acest plastic isotactic (structură geometrică regulată) este rezultatul polimerizării monomerilor de propilenă cu catalizatori, conform catalizei Ziegler-Natta.

Proprietăți fizice foarte valoroase

Dacă polipropilena isotactică este atât de populară, este mai ales pentru proprietățile sale remarcabile. Le-am putea rezuma în 3 tipuri. În primul rând, inerția sa la atacurile chimice, în al doilea rând capacitatea sa de rezistență și, în al treilea rând, adaptarea sa la temperaturi foarte ridicate. Evoluțiile în procesul de fabricație ale acestui material hidrofob și semirigid l-au făcut, de asemenea, reciclabil. În această privință, nu toate polipropenele sunt complet reciclabile.

În mod clar, PP-ul asociat cu gradul de injecție este, dar când propunem ideea reciclării PP sub gradul de film, sarcina devine mai complexă. Practic, acest plastic are proprietăți similare cu ceara. Cu toate acestea, este obișnuit să-l polimerizăm cu alte materiale precum etilenă, carbonat de calciu sau fibră de sticlă. Controlate, aceste amestecuri permit consolidarea calităților de rezistență și a calităților elastice ale PP.

Cum se face polipropilena?

Descoperită la mijlocul secolului al XX-lea, polipropilena a făcut obiectul multor cercetări, în special în simplificarea fabricării sale, atât în ceea ce privește economiile financiare, cât și în utilizarea componentelor mai ecologice. Astăzi, 100% reciclabilă, polipropilena poate fi reciclată de mai multe ori înainte de a ajunge la sfârșitul vieții sale. Apoi este incinerată și, din nou, are avantajul de a elibera numai dioxid de carbon și abur atunci când arde, fără a emite substanțe toxice.

Deși a fost descoperită de Ziegler acum câțiva ani (1954) și au apărut noi tehnici de fabricație, rețeta pentru obținerea PP rămâne aceeași. Pentru fabricarea polipropilenei este necesară polimerizarea propilenei cu un catalizator sau un metalocen. Prezența sistemului catalitic Ziegler-Natta rămâne cel mai utilizat. Înainte de a începe polimerizarea, și anume de a determina ce presiune, ce temperatură și ce concentrație de reactivi alege, este necesar să se definească gradul polimerului.

Fabricarea polipropilenei poate fi realizată prin diferite procese. Fiecare dintre ele se adună în jurul unor puncte comune. Cea mai economică și flexibilă metodă (posibilitatea utilizării unei multitudini de catalizatori) este faza gazoasă. Cealaltă tehnologie utilizată de anumite industrii este faza lichidă.

Utilizare industrială multi-domeniu

Prin calitățile sale și ușurința de fabricare, polipropilena a atras foarte repede atenția industriilor. Cu mult înainte de polietilenă, pvc sau chiar poliuretan, PP este o componentă majoră în fabricarea produselor pentru multe universuri industriale. Printre aceste industrii, putem cita industria auto care folosește acest plastic reciclabil pentru bare de protecție, motoare ștergătoare, covoare. Aparatele de uz casnic sunt, de asemenea, supuse utilizării masive a polipropilenei, căzile și bazele mașinilor noastre de spălat fiind dovada acestui lucru.

În cele din urmă, este utilizată și în ambalarea alimentelor pentru rezistența sa la grăsimi sau la fabricarea veselelor adecvate cuptoarelor cu microunde. Caserolele PP termsudabile sunt realizate din polipropilenă, culoarea neagră, conferind un aspect deosebit produselor. Caserolele sunt pretabile ambalării și transportării produselor gătite, calde. Le găsești deseori în fast-food-uri.

Avantajele polipropilenei

Primul avantaj al polipropilenei este că este un material ieftin. Poate fi utilizat pentru ambalarea produselor alimentare, deoarece este netoxic, nu dezvoltă niciun miros special, este foarte rezistent, chiar rezistent la rupere (de exemplu, produse: ambalaje alimentare, cutii pentru lichid etc.). Densitatea redusă o face foarte moale și flexibilă, fără risc de uzură prematură. Mai mult, deoarece este un polimer inert chimic, poate fi sterilizat, este biodegradabil și, deloc de neglijat, reciclabil.

Sursa foto: neopack.ro/wp-content/uploads/2021/04/IMG-20210406-WA0005.jpg

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/