Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cum să NU mai faci carii dentare

Cum să NU mai faci carii dentare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Vizualizari
333

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru a preveni, e bine să știi mai întâi de ce apar cariile dentare și ce sunt acestea

Cariile degradează dinții și reprezintă în același timp degradarea dinților, dar și procesul prin care placă bacteriană acoperă dinții. Acest lucru se datorează, de obicei consumului în exces de alimente cu mult zahăr și amidon, dar și o îngrijire superficială a dinților.

Placă bacteriană neîndepărtată, formează tartrul și astfel se creează un scut pentru bacterii. Iar eroziunea este provocată de acizi, prin intermediul cărora stratul dur al dintelui - smalțul este atacat și erodat. Această fiind prima etapă în formarea cariilor. Iar când degradarea continuă și cariile dentare se dezvoltă, bacteriile și acidul vor acționa și mai puternic asupra dinților - ducându-se către nerv și vasele de sânge. Fapt care va duce la umflarea gingiei sau a dintelui, nervul se presează și astfel apare și durerea.

Cum să NU faci carii dentare?


1. Periază-ți dinții în mod corespunzător
Este important să te speli regulat pe dinți, la fel cum este important și modul în care o faci. Cu mișcări ușoare și circulare pentru a îndepărta cât mai bine placă bacteriană. O dată ce placă este înlăturată, nu se acumulează tartrul iar o carie dentara nu se instalează dacă nu are toate aceste “condiții”.

2. Folosește pastă de dinți cu fluor
Când ne gândim la gamele diverse de pastă de dinți există posibilitatea să ne pierdem în detalii. Însă, indiferent de produsul pe care-l alegi, e important să conțină fluor. Acesta este o “barieră” de nădejde împotriva cariilor dentare și oferă protecție dinților tăi.

3. Apa de gură
Chiar dacă ți se pare ușor nefolositoare, apa de gură ajută în trei moduri:

  • reduce cantitatea de acid din gură
  • curăță zonele greu de periat din și în jurul gingiei
  • ajută la echilibrarea PH-ului.

Este indicată folosirea ei, mai ales acolo unde ața dentară nu e tocmai ideală. Cert este că rutina ta zilnică își pune amprenta asupra sănătății tale orale generale. Cu vizite și controale regulate (cel puțin 1-2 ori pe an) la medicul stomatolog, vei putea identifica potențialele probleme, dar și carii.

Iar o soluție de actualitate sunt și fațetele dentare. Pe lângă aspectul și alinierea dinților, dar și o culoare uniformă și strălucitoare, acestea ajută la prevenirea cariilor dentare. Pentru fatete dentare pret poți întreba direct stomatologul, fie vei avea în vedere doar beneficiile pe termen lung. Cele mai importante dintre acestea amintim: îmbunătățirea stimei de sine, protecția împotriva cariilor și facilitatea spațierii intradentare.

O legătură strânsă între alimentația sănătoasă și dinții sănătoși este condiția esențială pentru a-ți păstra sănătatea dinților. Acordă atenție la alimentele pe care le consumi, pentru că pot duce la apariția cariilor sau la demineralizarea danturii.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/