Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum se realizează un implant dentar? 5 etape

Cum se realizează un implant dentar? 5 etape

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
264

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Implantul dentar reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții la care se poate apela atunci când se dorește înlocuirea unuia sau a mai multor dinți care, din diverse cauze, au fost deja pierduți sau nu mai pot fi salvați și este necesară extracția lor. Prin implant dentar se înțelege de fapt un dispozitiv cu o formă asemănătoare unui șurub, fabricat de obicei din titan, care se inserează în os și preia rolul de rădăcină a dintelui pierdut pentru a susține coroane dentare, punți dentare ori chiar proteze. Tot acest proces presupune însă mai multe etape[2], iar în rândurile de mai jos vei descoperi care sunt acestea.

1. Consultația inițială


Ca în cazul oricărui alt tratament stomatologic, prima etapă este reprezentată de consultația inițială în cadrul căreia se va stabili diagnosticul și planul de tratament. În acest scop, medicul stomatolog îți va examina cu atenție întreaga cavitate orală și va realiza o radiografie dentară și/sau o tomografie dentară computerizată. Pe baza rezultatelor acestor investigații va putea stabili dacă implanturile dentare reprezintă cea mai bună opțiune de tratament pentru tine, de ce fel de implanturi ai nevoie, unde vor fi plasate și dacă sunt sau nu necesare proceduri adiționale pentru a pregăti osul sau gingia pentru implant.[2] Toate acestea sunt detalii importante pentru succesul tratamentului, dar care vor influența și prețul unui implant dentar în Brașov sau în orice alt oraș din țară.

2. Inserarea implantului dentar


Această etapă a tratamentului cu implanturi dentare presupune efectuarea unei incizii în gingie pentru a expune osul și introducerea implantului în os. Există apoi două opțiuni: fie se plasează peste implant un dispozitiv numit capă de vindecare care va rămâne acolo până la finalizarea procesul de vindecare al țesuturilor, fie se suturează gingia în așa fel încât să acopere în întregime implantul, urmând ca firele de sutură să fie îndepărtate după aproximativ două săptămâni, la controlul postoperator.[2]

3. Osteointegrarea


Odată cu inserarea implantului în os începe și procesul de osteointegrare, în timpul căruia osul crește în jurul implantului, fuzionând cu suprafața sa. Acest proces poate dura câteva luni și reprezintă cea mai lungă etapă a tratamentului cu implanturi dentare, dar este vital pentru succesul procedurii.[1]

4. Plasarea bontului protetic


Odată finalizat procesul de osteointegrare, se poate trece la următoarea etapă: plasarea bontului protetic, un dispozitiv care face legătura între implantul propriu-zis și coroana sau lucrarea protetică ce va înlocui dintele pierdut. După fixarea acestuia, se mai așteaptă încă 2 săptămâni, pentru ca gingia să se vindece după această nouă intervenție.[1]

5. Fixarea lucrării finale


Odată încheiat acest proces de vindecare, se poate trece și la ultima etapă a tratamentului cu implanturi dentare: fixarea coroanei dentare sau a lucrării protetice ce va înlocui dintele sau dinții pierduți. Există diverse opțiuni în ceea ce privește materiale care vor fi folosite pentru a realiza aceste lucrări finale, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale, iar medicul stomatolog te va ajuta să faci alegerile potrivite pentru a obține rezultate cât mai naturale.[2]

Rata de succes a tratamentului cu implanturi dentare este foarte ridicată, rareori întâmplându-se ca procesul de osteintegrare să eșueze. În astfel de cazuri, se scoate implantul și se repetă procedură după câteva luni. Dacă tratamentul a decurs fără probleme, respectă indicațiile cu privire la îngrijirea implanturile. De obicei, acestea necesită aceeași îngrijire de care au nevoie și dinții naturali: spălat pe dinți de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură, controale stomatologice regulate și evitarea obiceiurilor vicioase precum rosul unghiilor sau fumatul.[1] Toate acestea ajută la prelungirea duratei de viață a implanturilor dentare și la menținerea unei bune sănătăți orale.

Bibliografie:
  1. „Dental Implant Surgery - Mayo Clinic.” Mayoclinic.org, 2019, mayoclinic.org/tests-procedures/dental-implant-surgery/about/pac-20384622. Accessed 28 Nov. 2022.
  2. „European Federation of Periodontology.” European Federation of Periodontology, 2021, efp.org/for-patients/dental-implants/dental-implants-explained/. Accessed 28 Nov. 2022.

Sursa foto: img.freepik.com/free-photo/old-man-sitting-dentist-s-office_1157-19454.jpg

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro