Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Durata tratamentelor de kinetoterapie în funcție de afecțiune

Durata tratamentelor de kinetoterapie în funcție de afecțiune

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
273

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Kinetoterapia este termenul medical pentru o formă de terapie ce include efectuarea unor mișcări active sau pasive, exerciții fizice specifice sau masaj. Procedurile pe care le implică acest tip de terapie au ca scop ameliorarea unor probleme de sănătate care au apărut ca o consecință a unor accidente sau afecțiuni, dar pot fi utilizate și doar pentru întreținere.

Ce afecțiuni se pot ameliora prin kinetoterapie?


Terapia prin mișcare poate fi utilă în cazul unei varietăți de afecțiuni. De pildă, programele de kinetoterapie în baza de recuperare din cadrul Enayati Hospital pot fi utilizate, după caz, în:

  • Probleme la nivelul coloanei vertebrale, cum sunt scolioza, cifoza, alterarea posturii;
  • Afecțiuni reumatologice, de pildă, poliartrită reumatoidă, coxartroză, hernie de disc, gonartroză, spondiloză cervicală;
  • Afecțiuni de natură ortopedică, precum luxații, entorse, fracturi sau pentru a spori recuperarea în urma unei intervenții chirurgicale ortopedice;
  • Afecțiuni neurologice, printre care boala Parkinson, distrofii musculare;
  • Alte afecțiuni: de tip cardiovascular, ale aparatului respirator, de natură endocrino-metabolice sau în care este implicat psihicul, precum depresia, oboseala, stresul cronic.

Exercițiile de kinetoterapie vizează, în general, recuperarea mobilității, inducerea relaxării, reducerea sensibilității, corectarea posturii, îmbunătățirea coordonării, echilibrului și forței musculare.

Se poate ști durata tratamentelor prin kinetoterapie?


Fiecare caz are particularități, iar durata de recuperare a unui pacient care face kinetoterapie variază în funcție de mai mulți factori, precum: vârsta, stadiul afecțiunii, obiceiuri care țin de stilul de viață, răspunsul organismului acestuia la alte eventuale tratamente și de procedurile de kinetoterapie care se efectuează. Astfel, nu se poate spune cu certitudine care este durata unui tratament prin kinetoterapie. În urma unei evaluări complete a pacientului, un kinetoterapeut poate estima, în mare, pe ce interval de timp este posibil să se întindă tratamentul, în conformitate cu obiectivele pe care le stabilește împreună cu pacientul.

Tipuri de kinetoterapie


Programele de kinetoterapie sunt încadrate în trei tipuri: profilactice, de recuperare și pediatrice - acestea din urmă sunt axate pe copii și bebeluși. Tipul de kinetoterapie profilactică se recomandă în vederea îmbunătățirii sănătății fizice, dar și psihice a pacientului și încetinirea sau stoparea înrăutățirii afecțiunii. În cadrul programelor de recuperare se pot utiliza exerciții fizice, masaj medical și diverse tehnici.

Kinetoterapia de recuperare presupune efectuarea unor exerciții de gimnastică recuperatorie și se axează pe refacerea unor funcții care au fost afectate de boli sau traumatisme. Pacienții care fac acest tip de terapie prin mișcare își pot îmbunătăți unele aspecte ale sănătății, precum coordonarea mișcării, creșterea rezistenței fizice și a vitezei de mișcare. Kinetoterapia pediatrică se efectuează în cazul bebelușilor, preșcolarilor și școlarilor și se urmăresc mai multe aspecte, printre care ameliorarea simptomelor unor afecțiuni.

Când este necesară kinetoterapia?


De regulă, kinetoterapia se recomandă ca metodă ajutătoare și se poate urma în paralel cu alte scheme de tratament. Pentru unii pacienți, reprezintă o componentă foarte importantă în procesul de recuperare și recăpătare a mobilității, ori pentru îmbunătățirea unor funcții din organism. Pentru alții, este o metodă excelentă de relaxare și reducere a stresului. În cazul în care ai suferit un accident, o intervenție chirurgicală ortopedică sau ai fost diagnosticat cu unele afecțiuni, discută cu un medic despre necesitatea urmării unui program de kinetoterapie.

În concluzie, kinetoterapia poate completa un alt tip de tratament și este posibil să contribuie semnificativ la ameliorarea unor simptome, dar tehnicile sale pot fi efectuate și de persoanele sănătoase, cu scopul menținerii condiției fizice optime. Mergi la consultațiile medicale de rutină și discută cu medicul dacă necesiți kinetoterapie. Dacă nu ai suferit un traumatism sau nu ai fost diagnosticat cu o afecțiune, este posibil să poți face kinetoterapie doar pentru întreținerea sănătății.

Surse de informare:
1. Department of Health & Human Services. “Kinesiology.” Better Health Channel, Department of Health & Human Services, 2 Oct. 2014, betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/kinesiology, accesat la 15 februarie 2023;
2. “What Is Kinesiology?” Australian Kinesiology Association Inc., 26 Aug. 2022, aka.asn.au/what-is-kinesiology, accesat la 15 februarie 2023.

Sursă foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro