Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Oțel galvanizat - Date, Avantaje și Duritate

Oțel galvanizat - Date, Avantaje și Duritate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
438

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oțelul este unul dintre cele mai utilizate materiale în diferite industrii. Prin urmare, există multe variante ale tipurilor de oțel care pot servi unor scopuri diferite. Unul dintre acestea este oțelul galvanizat, care se caracterizează prin stratul său protector de zinc. În cea mai mare parte, această acoperire ar trebui să împiedice coroziunea oțelului cu carbon obișnuit, deoarece fierul este predispus la oxidare fără niciun fel de protecție.

Procesul de producție al oțelului galvanizat

Galvanizarea (sau zincarea) se referă la procedura de acoperire a oțelului și fierului cu un strat de zinc. Procesul a fost numit după omul de știință italian Luigi Galvani, al cărui domeniu principal de studiu a fost bioelectricitatea și stimularea musculară prin curent electric. În chimie și fizică, galvanismul se referă la inducerea curenților electrici dintr-o reacție chimică.

Cea mai obișnuită metodă de zincare a oțelului se numește galvanizare la cald. În primul rând, foile de oțel sunt curățate într-o soluție caustică pentru a îndepărta orice murdărie. După ce este clătit, oțelul este trecut printr-o soluție acidă pentru a îndepărta scara de moară (fulgi de oxizi de fier). Oțelul este apoi curățat în continuare de un flux, un agent chimic de curățare, cum ar fi clorura de amoniu, astfel încât fierul să se poată lega mai bine cu moleculele de zinc în etapa următoare.

După uscare, foile de oțel sunt trecute printr-o baie metalică de zinc topit la temperaturi de aproximativ 840 °F (450 °C). Moleculele de fier se leagă cu zincul de pe suprafața oțelului. După stingerea foilor fierbinți, acestea sunt readuse în atmosferă unde zincul formează oxizi de zinc (ZnO) ca urmare a reacției cu oxigenul (O2). Oxizii de zinc reacționează apoi cu dioxidul de carbon din atmosferă (CO2) pentru a forma un strat robust de carbonat de zinc (ZnCO3) care acționează ca un scut împotriva coroziunii.

Tipurile de acoperire prin galvanizare la cald pot varia în funcție de scopul tablei de oțel. De exemplu, straturile mai subțiri de oțel galvanizat la cald sunt aplicate pieselor auto unde vopseaua trebuie aplicată deasupra.

Avantajele oțelului galvanizat În industria prelucrătoare, rezistența la coroziune a supapelor metalice, a mașinilor, a instalațiilor și a sculelor este un aspect crucial. În general, există două modalități de a realiza acest lucru. Primul este să aveți un inventar din oțel inoxidabil (fie austenitic, fie feritic). Al doilea este să folosiți un strat de protecție pe oțel obișnuit. Oțelul galvanizat, desigur, se încadrează în a doua categorie și este utilizat pentru numeroasele sale avantaje:

  • Costuri mai mici: comparativ cu oțelurile inoxidabile, procesul de zincare este mai rentabil și poate fi realizat pe piese de oțel deja existente și deteriorate. Dacă cineva ar alege varianta oțelului inoxidabil (sau alt metal), ar trebui să-și înlocuiască inventarul. Din punct de vedere economic, oțelul zincat este mult mai avantajos.
  • Longevitate: În funcție de mediul în care este expus metalul galvanizat, durata sa de exploatare poate fi de până la 75 de ani. În plus, metalele care sunt supuse procesului de galvanizare necesită o întreținere redusă și, prin urmare, sunt mai puțin costisitoare pe termen lung.
  • Mai multă protecție: chiar și atunci când oțelul zincat este deteriorat, protecția se menține. Moleculele de zinc formează carbonați de zinc, oferind protecție sacrificială.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro